7 Ağustos 2019 Çarşamba Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 7 Ağustos 2019 Çarşamba

- Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ABD heyeti ile yapılan Suriye toplantısı hakkında bilgi verdi. "Sınırlarımızda bir terör koridoru oluşturulmasına izin vermeyeceğiz" diyen Akar, Fırat'ın doğusuna yapılması planlanan harekat ile ilgili olarak da"Planlarımız, sahadaki birliklerimizin konuşu, duruşu hepsi tamamlandı. Ama ABD ile hareket etmeyi arzu ettiğimizi de söyledik" dedi

- Irak'ın kuzeyinde sürdürülen Pençe Harekâtı'nda, 4 terörist daha etkisiz hale getirildi. Böylece harekatta etkisiz hale getirilen terörist sayısı, 80'e çıktı.

- Resmi Gazete'de yayımlanan değişiklikle Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın görev ve yetkilerine yurt içinde ya da yurt dışındaki şirketlere iştirak edebilmesi eklendi. Böylece devlet zor durumdaki şirketleri kurtarmak için ortak olabilecek.

- Türkiye Uzay Ajansı Başkanlığı, Yönetim Kurulu Başkanlığı ve üyeliklerine yapılan atamalar, Resmi Gazate'de yayımlandı.  Türkiye Uzay Ajansı Başkanlığı ve Yönetim Kurulu Başkanlığına Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Havacılık ve Uzay Teknolojileri Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım atandı. 

- 16,4 milyon kişi bayram tatiline para alarak girecek. Emeklilere ikramiyeleri, kamu işçilerine ilave tediyeleri bu hafta ödenecek. Kamu çalışanları ile evde bakım aylığı alanlara da erken maaş ödenecek. İlk ödeme yarın SSK emeklileri için gerçekleştirilecek.

- Ankara 3. Sulh Ceza Hâkimliği, Jandarma Genel Komutanlığı'nın 16 Temmuz tarihli yazısı ile aralarında “bianet”, “Gazete Fersude”, “ETHA” ve “Geziyi Savunuyoruz”un da bulunduğu 136 internet sitesi ve sosyal medya hesabı için erişim engeli kararı verdi.Hakimliğin kararında, aralarında Facebook, Instagram hesaplarının da bulunduğu toplam 136 internet adresi ve 15 internet sitesinin adı geçiyor.(HDP) İstanbul milletvekili Oya Ersoy’un Twitter hesabına da erişimin engellendiği bildirildi. 

- Ankara’da Türk ve Amerikalı askeri heyetler arasında Milli Savunma Bakanlığı’nda gerçekleştirilen görüşmeler, herhangi bir uzlaşmaya varılamadan bitti. Türkiye’nin Fırat’ın doğusundaki PKK terör örgütü uzantısı PYD/YPG kontrolündeki bölgeye operasyon yapma kararlılığı sürüyor. ABD Savunma Bakanı Mark Esper’in görüşmelerin sonuçlanmasından hemen önce yaptığı “Operasyonu engelleriz” açıklaması da dikkat çekti.

-  ABD Savunma Bakanlığının Başmüfettişliğince Kongreye sunulan raporunda skandal bir bilgi sızdı;rapora göre, ABD, Suriye'de DEAŞ sonrası dönem için terör örgütü YPG/PKK dahil iş birliği yaptığı "ortak güçlerin" sayısını 100 binden 110 bine çıkarmayı hedefliyor.

- Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Venezuela'da Devlet Başkanı Nicolas Maduro Hükümeti ile iş yapan şirketlere, Washington yönetimi tarafından yaptırım uygulanacağı sinyalini verdi.

- İstanbul'da yasadışı çağrı merkezi kurarak, vatandaşların banka bilgilerini ele geçiren ve 43 milyon liralık vurgun yapan dolandırıcılık çetesi çökertildi. Operasyonda 48 bin kişiye ait kimlik, hesap ve kredi kartı bilgilerinin bulunduğu liste ile çok sayıda telefon, bilgisayar, sim kartları, taşınabilir modemler ve yüklü miktarda nakit para ele geçirildi.

- Adana, Mersin, Niğde ve Osmaniye’de 23 kişinin sahte içkiden ölmesi sahte içki şebekelerine yönelik operasyonları hızlandırdı. İstanbul polisi son 17 günde bin 400 şişe sahte içki ve 6 bin 670 litre metil alkol ele geçirdi. Sahte içkileri tekel bayilere satan şebekenin yakalanmamak için lüks villalarda üretim yaptığı tespit edildi.

- 7 Ağustos 2019 Çarşamba günü borsa piyasalarına göz atalım; BİST %0.57 azalarak 99.014, Dolar %0.53 azalarak 5.4912, Euro %0.56 azalarak 6.1514,  Altın %0.74 artarak 263.68, Petrol %0.46 azalarak 58.67,  Bono %0.25 azalarak 16.07 den işlem gördü.

- 8 Ağustos 2019 Perşembe bazı illerde en yüksek hava sıcaklığı ; Ankara ve İstanbul 31, İzmir 36, Antalya 38
OGÜNhaber