7 Aralık 2019 Cumartesi Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 7 Aralık 2019 Cumartesi

-Bursa’da görev başındayken şehit edilen polis memuru Alaattin Özdemir için İl Emniyet Müdürlüğünde tören düzenlendi. Dualar eşliğinde memleketine uğurlanırken, ailesi ve yakınları ayakta durmakta güçlük çekti.

-Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtuluş, Medeniyet Derneği Ankara Temsilciliği ve Kahraman kazan Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Ortadoğu’da yeni dengeler ve Barış Pınarı Harekatı konulu programa katıldı. Libya Anlaşması’na ilişkin açıklama yapan Kurtulmuş, “ Doğu Akdeniz’deki bütün egemenlik haklarımızı bir şekilde tescil ettik. Türkiye Akdeniz’den silinmek istenen bir ülke olmaya rıza göstermemiş ve Akdeniz’deki varlığını bu anlaşma ile birlikte ortaya koymuştur” dedi.

 

-Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hami Aksoy, Dışişleri Bakanlığı A blok Fatin Rüştü Zorlu Salonu’nda aylık değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Harekatla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Aksoy, “Bize verilen taahhütler yerine getirilmediği takdirde harekatı sürdürme hakkımızı saklı tutuyoruz. Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi güvenli bölgeyi teröristlerden temizleyene kadar Suriye’den çıkmayacağız” dedi.

 

- Ak Parti Sözcüsü Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu toplantısının ardından asgari ücretle ilgili açıklamada bulundu. Çelik, “mümkün olan en iyi mutabakatı aramak, belli bir diyalogla bu noktaya ulaşmak şeklinde bakanlığımızın büyük bir hassasiyet gösterdiğini biliyorum” dedi.

 

- CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Özel, bir Alman gazetesinde Atatürk ile Hitler’in benzer olarak gösterildiğini hatırlatarak, “Hitler’le Atatürk’ü benzer tutan program yayınlandı. Unutulan katliam Dersim katliamı, Almanya’dan gaz alıp Türkiye’de kullandılar suçlamaları var. Bu densizliği kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

- ABD Başkanı Trump, Meksika Devlet Başkan obrador ’ un talebi üzerine Meksikalı uyuşturucu kartellerinin “terör örgütü” ilan edilmesi sürecini beklemeye aldıklarını açıkladı.

 

- Bolu’da, gece saat 1.30 sıralarında, merkez üssü Bolu’nun Kızılağıl köyü olan 3.6 şiddetinde deprem meydana geldi. Kent merkezinde hissedilen deprem sebebiyle vatandaşlar sokağa döküldü. Depremde herhangi bir can ya da mal kaybı yaşanmadı.

-Van merkez Tuşba ilçesinde, park halindeki kapalı kasa kamyonette polis tarafından yapılan aramada 45 kilo 359 gram eroin ele geçirildi. Elde edilen uyuşturucu madde ile ilgili olarak gözaltına alınan araç sürücüsü C.K. “Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti yapmak/Uyuşturucu Madde Nakletmek” suçundan çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandı.

 

- Ankara’nın Çankaya ilçesinde bir apartmanda iddiaya göre şizofren bir kadının çıkardığı yangında kadının annesi öldü. Ayrıca 1’i bebek 10 kişi dumandan etkilendi. Yangını çıkardığı iddia edilen şizofren hastası Özlem Koçer, olay yerinde yapılan ilk müdahalesinin ardından ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü. Polis, olaya ilişkin inceleme başlattı.

 

- Batman’da, Rıfat Bilici (40), akrabası M.B. tarafından tabancayla caddenin ortasında başından 5 el ateş edilerek öldürüldü. Olay anı güvenlik kamerasına yansıdı. Kamera görüntüsü de cinayet zanlısının olaydan sonra koşarak kaçtığı görüldü.

 

- Irak’ın başkenti Bağdat’taki Sinek Köprüsü yakınlarındaki protestocular, kimliği belirsiz kişilerce silahlı saldırıya uğradı. Resmi açıklamalara göre, 4 protestocunun hayatını kaybettiği, 80 kişinin yaralandığı belirtildi.

 

- Turkish Airline EuroLeague Türkiye temsilcilerimizden Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, ALba Berlin’i uzatma devresi sonucu 107-102 mağlup ederken, Anadolu Efes, deplasmanda karşılaştığı Baskonia’yı 102-77 mağlup ederek, EuroLeague’in zirvesindeki yerini korudu.

 

8 Aralık 2019 Pazar günü bazı illerde en yüksek hava sıcaklıkları; Ankara 7, İstanbul 11, İzmir 16, Antalya 18, Edirne 9, Bursa 13, Kastamonu 11, Sivas 1, Trabzon 11, Erzurum 1, Van 7, Diyarbakır 10, Hatay 16, derece olacak.


OGÜNhaber