WebTV - 7 Eylül 2018 Cuma, yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri.

Haber Turu 7 Eylül 2018 Cuma

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlip'de ateşkes sağlanmalı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib’deki bombardımanların durdurularak bir ateşkes sağlanmasının büyük önem arz ettiğini söyledi ve ateşkesin bildiride yer almasını talep etti.

62 terörist etkisiz hale getirildi
Son bir haftada 62 terörist etkisiz hale getirildi.

Demirtaş ve Önder'e hapis cezası
Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ’’Terör örgütü propagandası yapmak’’ suçundan 4 yıl 8 ay, eski HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ise aynı suçtan 3 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme verilen cezalarda sanıkların duruşmalarda gözlemlenen olumsuz tutum ve davranışlarından herhangi bir indirim uygulamadı.

ABD Büyükelçiliğine saldırının görüntüleri ortaya çıktı
ABD’nin Ankara Büyükelçiliğine düzenlenen silahlı saldırı ile ilgili görüntüler ortaya çıktı.

Maganda kurşunu cinayeti kamerada
Niğde’de kız kardeşinin sokak düğününde erkek kardeşi tarafından vurularak hayatını kaybeden Hasan Koyun’un vurulma anı görüntüsü ortaya çıktı.

Dev şemsiyeyi halterci gibi kaldırıp çaldılar
İstanbul Kadıköy’de karton arabasıyla yeni açılacak olan bir kafeteryanın önüne gelen 2 kadın hırsız, 2 bin lira değerinde olan yaklaşık 200 kilogram ağırlığındaki dev şemsiyeyi dakikalar içerisinde çaldı. O anlar güvenlik kameralarına yansıdı.

Otomobil restorana daldı, üç kişi ölümden döndü
İzmir’in Karabağlar ilçesinde bir otomobilin restorana daldığı ve 3 kişinin şans eseri ölümden saniyeler içerisinde kurtulduğu kaza anı saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı.

Türk Yıldızları'ndan nefes kesen gösteri
Balıkesir’in Edremit ilçesinde gerçekleştirilen 5. Mysia Uluslararası Havacılık Festivali’nde Türk Yıldızları’nın nefes kesen gösterisini 150 bin kişi izledi.

80 bin kişiye iş imkanı
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, "Okullarımızda yine TYP üzerinden görevlendirilecek yaklaşık 20 bin ‘güvenli eğitim koordinasyon görevlisi’, okul yönetimleri ve okul aile birlikleri aracılığıyla gelişmeleri an be an takip ederek olası sorunlar karşısında gereken tedbirlerin hızlı bir şekilde alınmasını sağlayacaklar. Böylece toplamda 80 bin kişi TYP’den faydalanacak" açıklamasını yaptı.

Yavrularını yağmurdan koruyan tavuk fenomen oldu
Hindistan’da kanatlarını bir şemsiye gibi açarak yavrularını yağan yağmurdan koruyan anne tavuğun görüntüsü sosyal medyada ilgi odağı haline geldi.

Ekonomi Vitrini
BİST % 0,48 yükselerek 93,206, Dolar % 2,13 azalarak 6,4401, Euro % 2,60 azalarak 7,4607, Altın % 2,39 azalarak 247,82, Petrol % 0,44 azalarak 76,16, Bono % sabit değerinde kalarak 24,34'dan işlem gördü.

Yarın kara ve denizlerimizde hava nasıl olacak?
8 Eylül 2018 Cumartesi günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 27, İstanbul'da 28, İzmir'de 30, Antalya'da 29 derece olacak.
OGÜNhaber