7 Temmuz 2020 Salı Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri...

Haber Turu 7 Temmuz 2020 Salı

- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından 6 Temmuz Türkiye günlük koronavirüs tablosu yayımlandı. Tabloya göre, Türkiye'de son 24 saatte 1.086 yeni vaka daha tespit edilirken, can kaybı 16 kişi daha artarak toplam 5.241'e yükseldi.

- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Polis Akademisi'nde düzenlenen "Polis Okulu Müdürleri Eğitim ve Koordinasyon Toplantısı"nda konuştu. Soylu "Kim terörü finanse ediyorsa, kim legal ve meşru görünüp el altından terör örgütüne finansal kaynak sağlıyorsa burnundan fitil fitil getireceğiz. Allah'a şükürler olsun bu kabiliyetimiz var" dedi.

- Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, tarihi Gelibolu Yarımadası'nda dün çıkan orman yangınının kontrol altına alındığını açıkladı. İlerleyen saatlerde hava koşullarında çok büyük bir değişiklik beklenmediğini belirten Pakdemirli, en büyük avantajlarının insan kaynağı olduğunu, ağaçların yanmaması için en yeni teknolojileri de takip ettiklerini bildirdi. Bakan Pakdemirli, yangının çıktığı bölgede yaşayan vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu.

- Kosova Ticaret ve Sanayi Bakanı Krasniqi, geçmişte olduğu gibi Kovid-19 salgını döneminde de Türkiye ile iyi ilişkilerin devam ettiğini belirterek, "Türkiye'nin olağanüstü koşullarda bile Kosova'nın yardımına geldiğini çok iyi biliyoruz." dedi.

- Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kaplan Operasyonu’nda terör örgütü PKK’ya ait çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildiğini açıkladı. Bakanlık, ele geçirilenlere ilişkin görüntüleri de paylaştı.

- Faaliyetleri uzun süredir takip edilen Türk bayraklı bir ticari gemiye 300 civarında düzensiz göçmenin bindirildiğinin tespit edilmesi üzerine, 6 Temmuz akşamı polis ve Sahil Güvenlik ekipleri harekete geçti. Yapılan operasyonda gemi içerisinde kaçak yollarla yurtdışına kaçmaya çalışan 268 düzensiz göçmen ve 8 göçmen kaçakçısı yakalandı.

- Artvin'in Yusufeli ilçesi Sahlepçiler köyünde bugün öğle saatlerinde çıkan yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Alınan bilgiye göre, 70 haneli köyde çıkan yangında şuana kadar 40'a yakın ahşap ev yanarak kullanılamaz hale gelirken, yangında şuana kadar can kaybının olmadığı bildirildi.

- Adana polisi 177 vatandaşa yüksek faiz karşılığı para verip 14 milyon lira haksız kazanç sağladığı öne sürülen "Elmastaş" grubu olarak bilinen şebekeye şafak vakti yaptığı operasyonda, 4.5 milyonluk senet ele geçirdi. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tefecilik ve yağma yaptığı iddia edilen 24 kişi hakkında soruşturma başlattı.

- Çin’in Guizhou eyaletindeki Anshun şehrinde öğrencileri taşıyan bir otobüs gölete düştü. Bariyerlere çarparak gölete düşen otobüsün içerisindeki öğrencileri kurtarma çalışmaları sürüyor. Yaralı sayısı henüz bilinmemekle birlikte olaya 19 itfaiye aracı, 21 kurtarma botu 17 dalgıcın içinde bulunduğu 97 kurtarma görevlisi müdahale ediyor. Suya düşen bazı kişilerin kurtarılıp, tedavi için hastaneye kaldırıldığını ancak sayılarının netleşmediği belirtildi.

- Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs tespit edilen kişi sayısı, dünya genelinde 11 milyon 764 bin 148'e ulaştı.Virüs nedeniyle 541 bin 230 kişi öldü, virüs saptanan 7 milyon 299 bin 386 kişi iyileşti. En fazla vaka ve ölümün görüldüğü ülke olan ABD'de 3 milyon 41 bin 35 kişide Kovid-19 tespit edilirken, salgın nedeniyle 132 bin 981 kişi yaşamını yitirdi.

- 7 Temmuz 2020 Salı günü borsa piyasaları; BIST %0.14 artarak 118.648, Dolar %0.09 artarak 6.8666, Euro %0.18 azalarak 7.7525, Altın %0.36 azalarak 392.32, Petrol %0.93 azalarak 42.70, Bono sabit değerinde kalarak 9.79'dan işlem gördü.

- 8 Temmuz 2020 Çarşamba günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 32, İstanbul'da 28, İzmir'de 33, Antalya'da 30 derece olacak.
OGÜNhaber