WebTV - 8 Ağustos 2018 Çarşamba, yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri.

Haber Turu 8 Ağustos 2018 Çarşamba

Toplanan geçerli imza sayısını açıkladı
CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, muhaliflerin olağanüstü kurultay talebiyle topladığı imzaların sayısının, mükerrer ve hatalı olanlar ayıklandıktan sonra 569 olduğunu, bunun olağanüstü kurultay için yeterli olmadığını söyledi.

Mehmetçik terör hedeflerini vurdu
Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan açıklamada, "Irak kuzeyi Hakurk ve Zap bölgelerine 7 Ağustos 2018 tarihinde düzenlenen hava harekâtları neticesinde bölücü terör örgütü tarafından sığınak, barınak, silah mevzii ve mühimmat deposu olarak kullanılan hedefler imha edilmiştir" denildi.

Mardin'de 3 terörist etkisiz hale getirildi
Mardin’in Nusaybin ilçesinde yapılan operasyonda 3 PKK’lı teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Çocuğunun gözü önünde eski eşine bıçak çekti
İstanbul Bahçelievler’de bir kadına, eski kocası olduğu iddia edilen şahıs sokak ortasında bıçak çekti. Küçük çocuğun gözleri önünde yaşanan bıçaklı kavga cep telefonu kameralarına yansıdı.

Dev reklam panosu insanların üzerine devrildi
Çin’de bir binanın ön cephesinde yer alan dev reklam panosu, kaldırımda yürüyen insanların üzerine düştü.

Tecavüz zanlısı böyle öldürüldü
ABD’nin Las Vegas kentinde bir tecavüz olayı şüphelisi, polis tarafından böyle öldürüldü.

Bedelli askerliğe 200 bin başvuru
Bedelli askerliğe birkaç gün içinde 200 bini aşkın kişi başvuru yaptı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın talimatıyla da bedelli askerlik uygulamasına ilişkin çalışmalar hızlandırıldı.

8 Davul çalarken kendinden geçiyor
Tunceli’de nişan ve düğün törenlerinde davulculuk yapan Muharrem Yılmaz, yaptığı şovlarla sadece kentte değil sosyal medyada da fenomen haline geldi.

Dilek Yarımadası'nda ormanla iç içe deniz keyfi
Aydın’ın Kuşadası ilçesine bağlı Güzelçamlı’da bulunan Dilek Yarımadası Milli Parkı, ormanla iç içe koyları, doğal bitki örtüsü, kanyonu ve bünyesinde bulunan hayvanlarla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor.

Kaçan kurbanlıklar için kurban timi oluşturuldu
Erzincan’da Kurban Bayramı öncesi kaçan kurbanlıkların yakalanması için her yıl olduğu gibi bu yıl da profesyonel bir kurban timi oluşturuldu.

Yeni YHT Garı havadan görüntülendi
Konya’nın yeni Yüksek Hızlı Tren (YHT) Garı Projesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 100 günlük eylem planı içerisinde yer aldı. Tren garı inşaatındaki çalışmalarsa havadan görüntülendi.

Bu da çam kozalağı reçeli
Yozgat’ta bir ev hanımı, eşinin solunum yolları rahatsızlığı ve akciğer sorunları nedeniyle, tıbbî tedavinin yanı sıra bitkisel destek de sağlamak maksadıyla tedavi amaçlı şifa deposu olan çam kozalağı reçeli üretmeye başladı.

Yolculuğu bedavaya getiren kedi
Suudi Arabistan’da trafikte seyreden bir kamyonetin şoförü, yanındaki aracın üstünde kedi olduğunu görünce şaşkına döndü.

Ekonomi Vitrini
BİST % 0,84 yükselerek 96,970, Dolar % 1,15 yükselerek 5,2893, Euro % 1,08 yükselerek 6,1348, Altın % 1,13 yükselerek 205,57, Petrol % 1,00 azalarak 73,90, Bono % 0,97 azalarak 22,42'ten işlem gördü.

Yarın kara ve denizlerimizde hava nasıl olacak?
9 Ağustos 2018 Perşembe günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 30, İstanbul'da 32, İzmir'de 37, Antalya'da 38 derece olacak.
OGÜNhaber