8 Ağustos 2019 Perşembe Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 8 Ağustos 2019 Perşembe

- Erenköy Direnişi’nin 55’inci yıl dönümü anmalarında konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kıbrıslı soydaşların uzun yıllar yaşadığı acılar, maruz kaldığı haksızlıkların hiçbir zaman unutulmadığını belirtti.

- MHP lideri Bahçeli, partisinin genel merkezinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin ABD ile yaptığı güvenli bölge görüşmelerine değinen Bahçeli, "Sınırlarımızı emniyete alacak şekilde inşa edilecek güvenli bölge planlaması kaçınılmaz bir zarurettir.'' dedi. Konuşmasının son bölümünde İYİ Parti'lilere yaptığı çağrıya kahkaha ile yanıt veren Meral Akşener'e seslenen Bahçeli, "son gülen iyi güler" dedi.

- Ali Babacan yeni partinin ilkelerini duyurduğu yazılı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sıkça dile getirdiği 'ileri demokrasi' vurgusu yaptı.Babacan açıklamasında, “İnsan hakları ve özgürlükler konusunda en yüksek standartları hedeflemek, ileri demokrasi için ısrarla çalışmak, hukukun üstünlüğü ilkesini tavizsiz bir şekilde savunmak, itibarlı kurumları ve kuralları esas alan bir ekonomi politikası uygulamak, çevreyi korumada güçlü bir irade ortaya koymak ülkemiz için yeniden önemli bir ihtiyaç haline gelmiştir.” ifadelerine yer verdi.

- Denizli'nin Bozkurt ilçesinde saat 14.25'te 6.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.İlçeye bağlı Armutalanı köyüne 1,74 kilometre mesafede yaşanan depremin 7,09 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

- Şanlıurfa kent merkezindeki Haşimiye Meydanında üzerinde canlı bomba düzeneği olan 1 şüpheli polis tarafından etkisiz hale getirilerek gözaltına alındıOlay yerine bomba imha uzmanları sevkedilirken, bölge güvenlik amacıyla giriş çıkışlara kapatıldı.

- Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu görevlisi Osman Köse'ye yönelik saldırının planlayıcılarından, "mavi kategori"de aranan "Botan" kod adlı Hacı Kurhan ile "Kendal" kod adlı Metin Akgün etkisiz hale getirildi.

- Pakistan Demir Yolları Bakanı Şeyh Raşid Ahmed, Pakistan'ın Lahor kenti ile Hindistan'ın Delhi kentleri arasında hizmet veren Samjhota Ekspresi'nin seferlerinin durdurulduğunu açıkladı.

-  ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Brexit sürecinin tamamlanmasının hemen ardından İngiltere ile yeni bir serbest ticaret anlaşması imzalamak istediklerini söyledi.

- Venezuela'da hükümet, muhalefet ile Barbados'ta düzenlenen görüşmelere katılmayacağını açıkladı.

- Rusya'nın kuzeyinde bulunan askeri bir tesiste şiddetli bir patlama meydana geldi. Bir füze deneme atışı sırasında   meydana gelen patlama da   2 kişinin yaşamını yitirdiği ve 6 kişinin de yaralandığı açıklandı. Rus makamlar radyasyon seviyesi ile ilgili de bir açıklama yaptı.

- İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda şüphe üzerine durdurula Ürdün uyruklu iki kişinin valizinde özel dizayn edilmiş 67 kutu içerisinde 603 bal arısı ele geçirdi. Ürdünlüler gözaltına alındı.

- Şırnak'ta Jeofizik Yüksek Mühendisi Abdullah Sipahi, Gabar Dağı bölgesinde deniz canlılarına ait olduğu belirtilen fosiller buldu. Sipahi, bulduğu fosillerin 45 milyon yıllık olduğunu iddia ederek, bunun geçmişte, bölgedeki deniz varlığını kanıtlar niteliğinde olduğunu söyledi.

- 8 Ağustos 2019 Perşembe günü borsa piyasalarına göz atalım; BİST %0.01 artarak 98.068, Dolar %0.01 artarak 5.4966, Euro %0.30 artarak 6.1741,  Altın %0.02 azalarak 265.18, Petrol %1.12 artarak 56.86,  Bono %3.00 azalarak 15.51 den işlem gördü.

- 9 Ağustos  2019 Cuma günü bazı ilelrde en yüksek hava sıcaklıkları; Ankara 32, İstanbul 31 ,İzmir 37 , Antalya 38 derece olacak.
OGÜNhaber