8 Aralık 2019 Pazar Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 8 Aralık 2019 Pazar

İstanbul Tahkim Merkezi'nin kuruluş proseddürleri tamamlandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) üyesi ülkeler arasındaki ticari uyuşmazlıkları çözüme kavuşturacak İstanbul Tahkim Merkezi’nin kuruluş çalışmalarının tamamlandığını belirterek, merkezin bu yıl içerisinde faaliyete geçeceğini açıkladı.

Streç filmle vücuduna sardığı uyuşturucuyla uçağa binmek isterken yakalandı
Van’da streç filmle vücuduna sardığı uyuşturucu maddeyle uçağa binmek isteyen şahıs yakalandı.

Hindistan'da fabrikada yangın
Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de bir fabrikada çıkan yangında 43 kişinin öldüğü belirtildi.

Yunuslar balıkçılarla yarıştı
Tekirdağ’dan denize açılan balıkçılarla yarışan yunuslar, kameralara yansıdı.

Japonya'da sıra dışı koku sergisi
Japonya’da açılan "Koku Sergisi", ziyaretçilere dünyanın en sıra dışı kokularını deneyimleme fırsatı sundu. Bozuk balıktan kullanılmış giysilere, birbirinden güzel gül kokularından, stres kokusuna kadar farklı kokuları deneyimlemek isteyen meraklılar sergiye akın etti.

Öğrenciler 1 ton hamsi tüketti
Sinop’ta düzenlenen ’Geleneksel Hamsi Şenliği’nde öğrenciler gün boyunca hamsiye ve eğlenceye doydu.

Bir gün önce taşan şelalede bir gün sonra kuraklık yaşanıyor
Antalya’nın Manavgat ilçesinde bulunan Manavgat Şelalesi’nde su seviyesinin günlük, hatta saatlik değişiklik göstermesi şelaleye gelen ziyaretçilerin hayal kırıklığı yaşamasına neden oluyor. Ziyaretçiler kartpostallarda gördüğü şelalenin yerine bazen taşmış bir dere, bazen de sadece su birikintisi olan kara parçasıyla karşılaşabiliyor. Şelaledeki su seviyesinin Oymapınar ve Manavgat Barajlarının ihtiyaç doğrultusunda elektrik üretimli yapmasından kaynaklandığı ileri sürüldü.

Hava Durumu
9 Aralık 2019 Pazartesi günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 4, İstanbul'da 12, İzmir'de 14, Antalya'da 18 derece olacak.
OGÜNhaber