8 Nisan 2021 Perşembe Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri.

Haber Turu 8 Nisan 2021 Perşembe

Suriye'de TSK unsurlarına havanlı saldırı sonucu 2 askerimiz şehit oldu
PKK/PYD terör örgütü tarafından Suriye’deki TSK unsurlarına havanlı saldırı düzenlendi. Saldırıda Piyade Komando Uzman Çavuşlar Gökhan Çakır ile Ahmet Akdal şehit oldu. Fırat Kalkanı ile Zeytin Dalı Harekatı bölgesindeki askerler tarafından ateş destek vasıtalarıyla PKK/PYD hedeflerinin ateş altına alındığı bildirildi. Yoğun bombardımanın sürdüğü kaydedildi.

Türkiye'de Son Durum
Türkiye'de ilk Kovid-19 vakasının görüldüğü günden bu yana 1 Nisan'da vaka sayısı 40 bini aşarak 40 bin 806'ya, 7 Nisan'da da 50 binin üstüne çıkarak 54 bin 740'a yükseldi. Hayatını kaybedenlerin sayısı 276 olurken, hasta sayısı 2.203' yükseldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerli aşı açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, D-8 Teşkilatı 10. Zirve toplantısına canlı bağlantı ile katıldı. Yerli aşı hakkında açıklama yapan Erdoğan, “Türkiye olarak halihazırda insan deneylerini yaptığımız yerli aşımızı süreçlerin tamamlanmasını müteakip kimsenin geri bırakılmaması ilkesi ile tüm insanlığın istifadesine sunacağız” dedi.

Karantinada olması gerekirken otobüste yakalandı: 4 bin 50 lira ceza yedi
Kırıkkale’de durdurulan otobüste polis ekiplerince yapılan HES kodu kontrollerinde "risklidir" grubundaki bir yolcu karantina yurduna yerleştirildi. Yolcuya, insan sağlığını tehlikeye atma gerekçesiyle de 4 bin 50 lira idari para cezası uygulandı.

Zelenskiy, Rusya ile gerginliği tırmandıran Donbass'a gidiyor
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ülkenin doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçılar ile Kiev ordusu arasında gerilim artarak devam ettiği Donbass'a gidiyor. Devlet Başkanlığı Basın Ofisi’nden yapılan açıklamada, “Zelenskiy, Başkomutan olarak bölgede askerlerle görüşerek savaşçı ruhlarına desteğini iletecek” ifadeleri kullanıldı.

Ekvador'da küçük uçak düştü: 6 ölü
Ekvador’da Nueva Loja'dan kalkan küçük bir uçağın, Guayas eyaletinin Salitre bölgesinde henüz bilinmeyen bir nedenle düştüğü bildirildi. Ulusal Sivil Havacılık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada kaza sonucu 6 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Ekonomi Vitrini
8 Nisan 2021 Perşembe günü borsa piyasaları; BIST %0.48 artarak 1.425, Dolar %0.01 artarak 8.1473, Euro %0.16 artarak 9.7061, Altın %0.50 artarak 457.59, Petrol %0.25 azalarak 63.00, Bono sabit değerinde kalarak 18.56'dan işlem gördü.

Hava Durumu
9 Nisan 2021 Cuma günü en yüksek hava sıcaklıkları, Ankara Yağmurlu 5, İstanbul Yağmurlu 11, İzmir Bulutlu 15, Antalya Yağmurlu 18 derece olacak.
OGÜNhaber