Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 8 Temmuz 2022 Cuma

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan destek mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında şunları kaydetti: “Aldığımız tedbirler ve hayata geçirdiğimiz programlarla bunların üstesinden geldikçe, elimizdeki imkanların ve kat ettiğimiz mesafenin önemi daha iyi anlaşılacaktır. Milletimden hayata geçirdiğimiz programlara daha güçlü destek ve biraz daha sabır talep ediyorum” dedi.

Bakan Çavuşoğlu: Tahıl ve gübre gibi ürünlerin ihracatı konusunda uzun süredir devam eden müzakereler var
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tahıl krizine ilişkin açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, “Ukrayna’daki savaşın nasıl sonlandırabileceğini değerlendirdik, tavsiyelerimizi ve düşüncelerimizi paylaştık. Hem Ukrayna’dan hem de Ukrayna’dan tahıl ihracatı gerçekleştirilirse Rusya’dan da tahıl ve gübre gibi ürünlerin ihracatı konusunda uzun süredir devam eden müzakereler var” dedi.

Tıbbi sekreterden tepki çeken paylaşım
Sapanca Devlet Hastanesi’nde tıbbi sekreterlik yapan kadın, hastanenin bahçesindeki banklarda oturan çarşaflı kadınları izinsiz kayıt aldığı anları, “Sizden hiçbir şeyden nefret etmediğim kadar nefret ediyorum” diyerek sosyal medya hesabından paylaştı. O paylaşım sonrasında tıbbi sekreter hakkında soruşturma başlatıldı.

Alkollü sürücü tomruk kamyonuyla karayolunu savaş alanına çevirdi
Antalya’da Manavgat-Akseki yolunda meydana gelen kazada kamyondan yola dökülen tomruklar 3 otomobilin kaza yapmasına neden olurken, kamyon sürücüsünün 2,31 promil alkollü olduğu ortaya çıktı. Kaza sonrası bölgeden uzaklaşmak isteyen kamyon sürücüsünü durduran diğer sürücüler, kamyonun kontak anahtarını alıp polisi aradılar.

Japonya eski başbakanı Shinzō Abe uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti
Japonya eski başbakanı Shinzō Abe, seçim kampanyası için bulunduğu Nara şehrinde bugün (8 Temmuz) uğradığı silahlı saldırı sonucunda ağır yaralanarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Ekonomi Vitrini
BIST %0.32 artarak 2.433, Dolar %0.33 artarak 17.3245, Euro %0.20 azalarak 17.5286, Altın %0.16 artarak 966.93, Petrol %0.32 azalarak 104.31, Bono sabit değerinde kalarak 23.45'den işlem gördü.

Hava Durumu
9 Temmuz 2022 Cumartesi günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara ve İstanbul Yağmurlu 32, İzmir ve Antalya Bulutlu 33 derece olacak.
OGÜNhaber