9 Ağustos 2019 Cuma Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 9 Ağustos 2019 Cuma

- Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, cari denge rakamları ile ilgili çıklama yaptı. Albayrak sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Türbülanstan çıktık, ithalattaki köpüğü azaltırken, ihracatı artırarak 17 yıllık AK Parti iktidarlarında ilk kez yıllık cari fazla verdik." dedi.

- İBB’nin üst düzey kadrosu içinde yeni görevlendirilen İSBAK Genel Müdürü Bahaddin Yetkin’in sosyal medya paylaşımları ve AK Parti’den milletvekili aday adayı olmasına yönelik eleştirilere yanıt veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Daha önce sahada konuştuğumuz gibi siyasi ve bunun gibi bir takım unsurlara takılmadık. Başarı, beceri ve liyakat kısmı ile ilgilendik. Atamalar da bu yönde yapıldı” dedi.

- Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kaz Dağları’nda maden işletmesine karşı devam eden çevre mücadelesi hakkında basın açıklaması yaptı. İktidar kanadınca yapılan “Bölgedeki çevre mücadesi için geç kalındı” şeklindeki eleştirilere yanıt veren ve bölge için çevde mücadelesinin 2001 yılında başladığını belirten Gökhan “Biz bunu çok gördük, söyledik de siz duymadınız” dedi.
 
- Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlama sonrası bölgedeki bazı evler tedbir amaçlı boşaltıldı.

- Ankara'da Milli Eğitim Bakanlığı Başöğretmen Salonu'nda bugün yıllarca beklenilen bir ana kavuşmanın heyecanı ve mutluluk gözyaşları vardı. MEB öğretmen atamaları sonuçlarını bugün açıklandı. 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması gerçekleştirildi.
 
- Tunceli, kırsalında terör örgütü PKK ile birlikte 2015 yılında silahlı eyleme başlayan Marksist Leninist Komünist Parti'nin (MLKP) silahlı kanadı, güvenlik güçlerince düzenlenen kapsamlı operasyonlarla ortadan kaldırıldı. 20 kişilik terörist gruptan 9'u ölü, 2'si sağ ele geçirilirken, 3'ü teslim oldu, 6 teröristin ise örgütten kaçtıkları bildirildi.

- Hükümet kamu işçilerine yeni zam teklifi yaptı. 2019 ilk 6 ayı için seyyanen zam üstüne yüzde 7 artış önerdi. 2019 ikinci 6 ay zam teklifi yüzde 6 oldu. 2020 zam teklifi ise ocak ve temmuz aylarında yüzde 3 oranında artış şeklinde oldu.

- Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

- Geçtiğimiz hafta Balıkesir'de yanan ve 5 vatandaşımızın feci şekilde can verdiği otobüs yangının yankıları sürerken bugün de Mersin'in Tarsus ilçesinde bir otobüs alev alev yandı. Hareket halindeyken alev alan otobüsteki 40 yolcu ölümden döndü.

- ABD'nin saygın gazetelerinden Washington Post'un yazarlarından Josh Rogin, önceki gün gündeme gelen güvenli bölge hakkındaki detayları kaleme aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Suriye'nin kuzeyine bir operasyon yapılmasını gündeme getirmesinin ardından ABD'nin hızla anlaşma sağladığını söyleyen Rogin, ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yetkililerin yaptığı açıklamalara da yer verdi.

- Pakistan Başbakanı İmran Khan, Keşmir sorununda Hindistan'la savaş istemediklerini, ancak tahriklerin devamı halinde uygun yanıtı da vereceklerini belirtti.

- Kıbrıs gündeminde merakla beklenen toplantı sona erdi. KKTC lideri Akıncı ile Rum Lider Anastasiadis'in görüşmesi sona erdi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Akıncı ve Rum lider Anastasiadis'in Eylül ayında tekrar bir araya geleceği açıklandı.

- 9 Ağustos 2019 Cuma günü borsa piyasalarına göz atalım; BİST %0.42 artarak 99.620, Dolar %0.22 artarak 5.4880, Euro %0.15 artarak 6.1492, Altın %0.02 azalarak 264.18, Petrol %1.32 artarak 58.14,  Bono sabit değerinde kalarak 15.22 den işlem gördü.

- 10 Ağustos  2019 Cumartesi günü bazı illerde en yüksek hava sıcaklıkları; Ankara 33, İstanbul 32 ,İzmir 37 , Antalya 40 derece olacak. 
OGÜNhaber