9 Eylül 2020 Çarşamba Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri...

Haber Turu 9 Eylül 2020 Çarşamba

İdlib'de görevi sırasında rahatsızlanan Tuğgeneral Erdoğan şehit oldu
Milli Savunma Bakanlığı, Tuğgeneral Sezgin Erdoğan'ın İdlib'deki görevi sırasında rahatsızlanarak şehit olduğunu bildirdi. Şehidimize Allah'tan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyoruz.

İstanbul Valiliği duyurdu: Yeni koronavirüsü yasakları!
İstanbul Valiliği, İçişleri Bakanlığı'nın dün gönderdiği genelgenin ardından kent genelinde uygulanacak yeni koronavirüsü tedbirlerini duyurdu. Alınan kararlara göre kent genelinde maske zorunluluğu getirildi. Metrolarda ayakta yolcu kapasitesinin yüzde 50’si, metrobüs ve otobüslerde ise 3’te 1’i kullanılabilecek.

Erol Mütercimler: Bana yakışan özür dilemektir
Katıldığı bir televizyon yayınında imam hatip mezunları hakkında söylediği sözler nedeniyle MEB tarafından hakkında soruşturma başlatılan Erol Mütercimler için Haliç Üniversitesi de soruşturma açtı. Mütercimler, "Ben bir Cumhuriyet öğretmeni olarak imam hatipleri hep destekledim. Bana düşen özür dilemek" dedi.

Donald Trump, Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterildi
ABD Başkanı Donald Trump, Norveç Parlamentosu üyesi Christian Tybring-Gjedde tarafından "2021 Nobal Barış Ödülü"'ne aday gösterildi.

BM: Suudi Arabistan ve BAE'nin Yemen'de savaş suçu işlediğine dair makul deliller var
Birleşmiş Milletler, Yemen'de Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin savaş suçu işlediğine dair makul deliller olduğunu bildirdi.

ABD'de rapçi Kanye West'in bağımsız başkan adaylığı talebi reddedildi
ABD'de Arizona Yüksek Mahkemesi, rapçi Kanye West'in kasımda yapılacak federal başkanlık seçimlerinde bağımsız aday olma talebini geri çevirdi.

Dünya genelinde Kovid-19 tespit edilen kişi sayısı 27 milyon 761 bini geçti
Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyaya yayılan Kovid-19 salgınında tespit edilen vaka sayısı, dünya genelinde 27 milyon 761 bini aştı. Virüs nedeniyle 902 bin 306 kişi hayatını kaybetti.

KKTC'ye tüm uçuşlar durduruldu
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) artan koronavirüs vak'aları nedeniyle tüm uçuşlar durduruldu.

Midilli'deki sığınmacı kampı kül oldu
Yunanistan'ın Midilli Adası'ndaki Moria Mülteci Kampı'nda dün gece yangın çıktı. 12 bin sığınmacıya ev sahipliği yapan ve Avrupa'nın en büyük mülteci kampı olan Moria Mülteci Kampı'tamamen yandı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadığı belirtiliyor.

Afganistan'da patlama
Afganistan'ın başkenti Kabil'de, Başkan Yardımcısı'nın konvoyunu hedef alana bombalı saldırıda iki kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

9 Eylül 2020 Çarşamba günü borsa piyasaları, BIST %0.43 artarak 1.094, Dolar %0.13 artarak 7.4918, Euro %0.02 azalarak 8.8111, Altın %0.27 azalarak 463.60, Petrol %1.11 artarak 40.22, Bono sabit değerinde kalarak 13.24'den işlem gördü.

10 Eylül 2020 Perşembe günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara ve İstanbul'da 29, İzmir'de 35, Antalya'da 36 derece olacak.
OGÜNhaber