WebTV - 9 Mayıs 2018 Çarşamba, yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri.

Haber Turu 9 Mayıs 2018 Çarşamba

Eski bakanlık çalışanlarına Fetö operasyonları
Ankara merkezli yürütülen soruşturmalar kapsamında 2 bakanlığın eski çalışanlarına yönelik operasyon düzenlendi.

Motosikletli şahsın tehlikeli şovu kazayla bitti
İstanbul Mecidiyeköy'de bir grup motosikletlinin trafikte yaptığı tehlikeli şov kazayla bitti. Seyir halinde aniden durarak motosikletin arka tekerleğini havaya kaldıran şahıs, ölümden döndü.

Yüksek gerilim hattı devrildi
Kocaeli'nin İzmit ilçesinde Kuzey Marmara Otoyolu inşaat inşasında kurulumu devam eden yüksek gerilim hattının devrilmesi sonucu 4 işçi, 60 metre yüksekliğindeki direkle yere düşerek yaralandı.

Aksiyon filmi gibi kazalar görüntülendi
Bursa'nın Mudanya ilçesinde meydana gelen kazalar MOBESE kameralarına yansıdı. Kazalarda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir araç takla atarken, kırmızı ışıkta bekleyen otomobil ise alev aldı.

Uyuşturucu zulası olarak kullanılan kaçak binalar yıkıldı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Sarıyer'de ortaklaşa yaptığı operasyonla, uyuşturucu zulası olarak kullanılan 8 kaçak yapı ve metruk binayı yıktı.

Yıkılan duvar az daha sonları oluyordu
Yıkılan duvarın altında kalmaktan son anda kurtuldular.

Erdoğan'dan 'Avrupa Günü' mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Türkiye’nin tam üye olarak yer almadığı bir Avrupa Birliği projesi eksik kalmaya mahkûmdur' dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan açıklama
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, AK Parti ile MHP'nin ortak miting yapabileceğini, tarih ve yerin henüz netleşmediğini söyledi.

'Tamam-devam' polemiğini yorumladı
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, sosyal medyada yürütülen 'Tamam' kampanyasına ilişkin, 'Cumhurbaşkanımız milletin adamıdır. Millete inanıp güvenmiştir. Milletimiz Cumhurbaşkanımızı sandıkta bunlara yedirtmedi' dedi.

Geminin çarptığı yalı onarılıyor
İstanbul Boğazı'nda bir yük gemisinin çarparak hasar verdiği tarihi Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'nın yeniden yapım çalışması başladı. Çalışmalar havadan görüntülendi.

Ters ev büyük ilgi görüyor
Antalya'da turizme çeşitlilik kazandırmak amacıyla 4 yıl önce açılan ters ev, çocuklara yönelik tasarlanan oyun odası ile bu yıl 50 bin ziyaretçi bekliyor.

Her şey çocuklar mutlu olsun diye
Şanlıurfa Eyyübiye Halk Eğitim Merkezi'nde kadın öğretmenler, hafta içi ders verirken hafta sonu ise ellerine tahta kesme makinesi ve matkap alıp öğrencileri için tahtadan oyuncak yaptı.

Gözü gibi baktığı koleksiyonu satışa çıkardı
Şanlıurfa'da yıllardır kaset satışı yaparak taş plak koleksiyonu kuran Kemal Kılınç, kasetlere olan ilgi azalınca gözü gibi baktığı 100 taş plaktan oluşan koleksiyonunu satışa çıkarttı.

Galatasaray'ın borcu açıklandı
Galatasaray Kulübü Mayıs Ayı Olağan Divan Kurulu Toplantısı'nda sarı-kırmızılı kulübün borcu açıklandı. Toplam borç-alacak farkı 1 milyar 109 milyon TL olarak açıklandı.

Ekonomi Vitrini
BİST % 1,42 yükselerek 100.776, Dolar % 1,61 azalarak 4,2630, Euro % 1,61 azalarak 5,0590, Altın % 1,62 azalarak 180,22, Petrol % 3,21 yükselerek 77,25, Bono % 1,42 yükselerek 15,75'den işlem gördü.

Yarın kara ve denizlerimizde hava nasıl olacak?
10 Mayıs 2018 Perşembe günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara ve İstanbul'da 21, İzmir'de 26, Antalya'da 24 derece olacak.
OGÜNhaber