9 Mayıs 2020 Cumartesi Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri...

Haber Turu 9 Mayıs 2020 Cumartesi

Koronavirüs dünya genelinde yayılmaya devam ediyor
Hastalık 4 milyondan fazla kişiye bulaştı. Korona virüs dünya genelinde yayılmaya devam ediyor. Korona virüs salgınının en çok etkilediği ülkelerden İtalya’da ölü sayısı 243 artarak 30 bini aştı.

DSÖ: Virüs yarasalardan bulaştı
Yüzbinlerce kişinin hayatına mal olan korona virüsle ilgili DSÖ’den önemli bir açıklama geldi. Açıklamaya göre, virüs yarasa kaynaklı.

Bakan Selçuk: “11 ilacı daha geri ödeme listesine aldık”
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 7’si kanser, 4’ü MS tedavisinde kullanılmak üzere 11 ilacın daha geri ödeme listesine alındığını duyurdu.

65 yaş üstü sokağa çıkıyor
65 yaş üstü vatandaşlar yarın sokağa çıkıyor. Uygulama saat 11’de başlayıp 15’te bitecek.

Selçuk Bayraktar’dan hava aracı paylaşımı
Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, İkinci akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA’nın) görselini Twitter hesabından paylaştı.

Uyuşturucu tacirlerine dev operasyon
Gaziantep’te uyuşturucu imal ve ticareti yapan sokak satıcılarına yönelik 20 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda 17 şahıs gözaltına alındı.

Tarihi Hastane’de restorasyon çalışmaları devam ediyor
Arnavutköy Hadımköy’de yapımı devam eden ve pandemi hastanesi olarak hizmet vermesi planlanan Hadımköy Askeri Hastanesinde çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Restorasyon çalışmaları drone ile havadan görüntülendi.

Yeni hafta batıya yazı getiriyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’ne göre, yurdun batısı yeni hafta ile ısınmaya başlıyor. Başta İstanbul, İzmir ve Antalya olmak üzere hissedilen sıcaklıkların batıda yaz aylarını aratmayacağı tahmin ediliyor.

Hava Durumu
10 Mayıs 2020 Pazar günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 20, İstanbul'da 22, İzmir'de 29, Antalya'da 26 derece olacak.
OGÜNhaber