9 Ocak 2023 Pazartesi Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 9 Ocak 2023 Pazartesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan savunma sanayi mesajı
Milli Savunma Bakanlığı Arifiye Yerleşkesi BMC İşletmesi'nde Yeni Nesil Fırtına Obüsleri Teslimat Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "2023 yılı inşallah 7’den 70’e herkesi gururlandıracak, çok mühim gelişmelerin yaşandığı, müjdelerle dolu bir sene olacak" dedi.

Bakan Kirişci: "Sahipsiz hayvanlar konusunda yol haritasının son şeklini vereceğiz"
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Sahipsiz hayvanlar konusunda bir çalıştay düzenledik. Ortaya çıkan son durum ile ilgili yol haritası belirlemeye çalışıyoruz. Ciddi de bir yol kat ettik, paydaşlarımızın da katkılarını alıp son şeklini vereceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımıza da bunu arz edeceğiz. İçinde mevzuat düzenlemesi gereken hususlar varsa onlar için de Meclis tarafında dikkate almamız gerekecek" dedi.

Şırnak'ta kaçakçılık ve asayiş operasyonu: 62 gözaltı
Şırnak ve 6 ilçesinde yapılan operasyonlarda, Türkiye’ye kaçak yollarla getirildiği tespit edilen gümrük kaçağı malzeme ele geçirildi. Operasyonlarda, 62 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı.

MİT, MLKP'nin silahlı kanat yöneticisini, Suriye'de etkisiz hale getirdi
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) Suriye Sabotaj Sorumlusu Fırat Neval kod adlı Özgür Namoğlu’nu, Suriye/Haseke’de gerçekleştirdiği operasyonla etkisiz hale getirdi.

Sarp Sınır Kapısı'ndaki Iphone yoğunluğu yerini sessizliğe bıraktı
Artvin’de Sarp Sınır Kapısında son günlerde yaşanan İphone yoğunluğu, yeni yıl sonrası IMEI ücretlerine gelen zam sonrası sona erdi. Tıka basa insanla dolan Gümrük kapısı koridorları, yerini sessizliğe bıraktı.

Ekonomi Vitrini
BIST %2,88 azalarak 5.188, Dolar %0.38 artarak 18.7772, Euro %1.09 artarak 20.1298, Altın %0.96 artarak 1.133.68, Petrol %2.61 artarak 80.62, Bono 11.16 artarak 9.36'den işlem gördü.

Hava Durumu
10 Ocak 2023 Salı günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara Bulutlu 9, İstanbul Bulutlu 12, İzmir ve Antalya Bulutlu 18 derece olacak.
OGÜNhaber