9 Şubat 2020 Pazar Yurt ve Dünya bültenlerinden derlenen haber bülteni. Günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri Haber Turu programımızda.

Haber Turu 9 Şubat 2020 Pazar

Yurttan kar manzaraları
Kar yağışı ve soğuk hava tüm yurtta etkili oluyor. Van’da kar nedeniyle okullar da tatil edildi. Beyaz örtü en çok çocukları sevindirdi.

Karda feci kaza, Facianın eşiğinden dönüldü
Samsun’da yokuş aşağı inen otomobiller karlı yolda kayarak takla attı. Kaza anları cep telefonları ile görüntülendi.

Durmanın yasak olduğu caddeyi otoparka çevirdiler
Durulmaz tabelalarının olduğu 29 Ekim Caddesi’ne park eden araçlar, yolcu otobüslerinin geçişlerini engelliyor. Karşı şeritten gelen otobüs ile karşılaşan araçlar trafiği durma noktasına getiriyor.

Tayland'da alışveriş merkezinde katliam yapan asker öldürüldü
Tayland’da alışveriş merkezindeki katliamda ölü sayısı 26’ya yükselirken, saldırıyı gerçekleştiren askerin ölü olarak ele geçirildiği duyuruldu.

Az güneş alan mahalleye Karadeniz usulü çözüm
Ordu’nun Fatsa ilçesinde bulunan bir dağın arkasında kalan Yalıköy Mahallesi’nin daha fazla güneş alabilmesi için dağın bir kısmı tıraş edildi. Mahalleli, yaklaşık 30 yıl önce yapılan işlem sonrası güneşi gördüklerini söylese de, daha fazla güneş ışığı için tıraşlamanın devamını istiyor.

Beyşehir Gölü'nde avcılara denetim
Beyşehir Gölü’nde iskelede boy limiti altında ve limit sayısının çok üzerinde yavru tatlı su levreği avı yaptığı öne sürülen 3 oltacıya 3 bin lira idari para cezası uygulandı.

Mersin'de çiftçilerin sazlı türkülü zirai don nöbeti
Mersin’in Erdemli ilçesinde Meteorolojinin Doğu Akdeniz için verdiği uyarısının ardından çiftçiler seralarında zirai don nöbet tuttu.

Motoru karavana çevirip, içine soba kurdu
Gaziantep’te yaşayan Bayram Kerkez, römork takıp karavanaya çevirdiği patpat motorunun içine bir de soba kurdu. Motoru görenler dönüp bir daha bakıyor.

Resualayn ve Tel Abyad'ta öğrenciler üniversite sınavına girdi
Suriye’de Barış Pınarı Harekatı ile güvenliğin sağlandığı Tel Abyad’ta üniversite sınavı yapıldı.

Hava Durumu
10 Şubat 2020 Pazartesi günü en yüksek hava sıcaklıkları Ankara'da 2, İstanbul'da 7, İzmir ve Antalya'da 12 derece olacak.
OGÜNhaber