Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen, günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri her hafta Haber Turu programımızda.

Haftalık Haber Turu - Ağustos 2022 - 4

"Bir de utanmadan diyorlar ki 'işsizlik var', ne işsizliği ya; yeter ki iş istesin vatandaş"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afyonkarahisar’daki toplu açılış töreninde işsizlik konusunu ele aldı. Erdoğan, "Ne işsizliği ya? Yeter ki iş istesin vatandaş. İş çok” diye konuştu.

"Türkiye kendi yerli ve milli pasaportunu bu akşam itibarıyla basmaya başlıyor"
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Yerli ve Milli Pasaportların Üretimi"ne ilişkin basın toplantısı düzenledi. Soylu, "Türkiye kendi yerli ve milli pasaportunu bu akşam itibarıyla basmaya başlıyor” dedi.

Kılıçdaroğlu: Çevre, Şehircilik Bakanlığını kapatacağız
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının CHP'nin yönettiği belediyelerde engeller çıkardığını belirterek, "Çevre, Şehircilik Bakanlığını kapatacağız. Sadece Çevre Bakanlığı olacak" dedi.

Bakan Kurum'dan, Kılıçdaroğlu'nun sözlerine yanıt
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Çevre, Şehircilik Bakanlığını kapatacağız. Sadece Çevre Bakanlığı olacak" sözlerine ilişkin, sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

Thodex'in kırmızı bültenle aranan kurucusu firari Fatih Özer, Arnavutluk'ta yakalandı
İçişleri Bakanlığı: Thodex'in kırmızı bültenle aranan kurucusu firari Fatih Özer, Arnavutluk'ta yakalandı, Emniyet tarafından Türkiye'ye iade işlemlerine başlandı.

Gülşen cezaevinden tahliye oldu
İmam Hatiplilere yönelik sözleri nedeniyle "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlarından başlatılan soruşturma çerçevesince tutuklu yargılanan şarkıcı Gülşen tahliye oldu.

Bağdat’taki çatışmalarda Yeşil Bölgeye 4 adet Katyuşa roketi düştü
Irak’ın başkenti Bağdat’taki korunaklı Yeşil Bölge’ye 4 adet katyuşa roketi düştü. Çatışmalarda 20'den fazla kişinin hayatını kaybettiğini, 250'den fazla kişinin ise yaralandığını açıkladı.

Pakistan'daki sel felaketinde can kaybı bin 136'ya yükseldi
Pakistan'da Muson yağmurlarının neden olduğu sel felaketinde can kaybı bin 136'ya yükseldi.

30 Ağustos 'Zafer Bayramı'mız kutlu olsun
Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, büyük zaferimiz, 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.
OGÜNhaber