Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen, günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri her hafta Haber Turu programımızda.

Haftalık Haber Turu - Kasım 2022 - 1

Erdoğan, eşcinsel evliliği yasallaştıran Meksika'yı işaret etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşcinsel evliliği yasallaştıran Meksika'yı işaret etti: "Bizde de bu çalışmayı yürütenler var, karşısında duracağız" dedi.

Bakan Soylu'dan deprem tatbikatı açıklaması
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da "Afet İletişim Çalıştayı"na katıldı. Afetlere müdahale konusunda açıklamalar yapan Soylu, "12 Kasım'da, 18.57’de ilk kez bir ülke tatbikatı yapılacağını bildirdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati: KKM ile döviz kurlarındaki oynaklık dengelendi
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ‘Finansın Geleceği Zirvesi’ programına katıldı. Bakan Nebati programda yaptığı konuşmada kur korumalı mevduat (KKM) uygulamasının finansal istikrara katkısı, selektif kredi politikası, dijitalleşme ve yeşil dönüşüm konularında açıklamalarda bulundu.

Maden faciasında iki mühendise tutuklama
Bartın'da yaşanan maden faciasında adliyeye sevk edilen 24 şüpheliden 1. ve 2. kartiye mühendisleri tutuklandı. 6 şüpheli serbest bırakılırken, 16 şüphelinin adliyedeki sorgusu sürüyor.

İstanbul'da büyük operasyon
İstanbul’da tütün kaçakçılığı yapanlara yönelik düzenlenen operasyonda 16 kişi gözaltına alındı. Yapılan aramalarda piyasa değeri 33 milyon 200 bin lira civarında olduğu belirtilen 2 ton 286 kilogram nargile tütünü ile 1 ton 165 kilo kıyılmış tütün ele geçirildi.

Diyarbakır'da ekim ayında 490 operasyon
Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı birimlerin ekim ayında gerçekleştirdiği 490 operasyonda 574 şüpheliye işlem yapılırken 94 kişi tutuklandı, çok sayıda uyuşturucu türevleri ve silah ele geçirildi.

Başıboş köpeklerin ısırdığı çocuklar kuduz oldu
Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde sokak köpeklerinin ısırdığı 2 çocuk, kuduz teşhisiyle Ankara’ya sevk edildi.

Hindistan'da köprü çöktü: 141 kişi öldü
Hindistan yetkilileri, ülkenin batısındaki Gujarat eyaletinde Pazar günü çöken ve en az 141 kişinin ölümüne yol açan yaya köprüsünün güvenlik sertifikası olmadığını açıkladı.

Genç oyuncu hayatını kaybetti
Güney Kore'nin başkenti Seul'de düzenlenen "Cadılar Bayramı" kutlamalarında izdiham yaşandı. Yaşanan olay nedeniyle 154 kişi hayatını kaybederken ölenlerin arasında 24 yaşındaki genç oyuncunun da olduğu açıklandı.

Elon Musk, Twitter Genel Merkezi'ne elinde lavaboyla girdi
SpaceX ve Tesla CEO'su Elon Musk, Twitter’ın ABD’nin San Francisco kentindeki genel merkezine elinde porselen bir lavaboyla girdi.
OGÜNhaber