Yurt ve dünya bültenlerinden derlenen, günün son video haberleri. Günün önemli gelişmeleri her hafta Haber Turu programımızda.

Haftalık Haber Turu - Temmuz - 2022 - 2

Kabine Toplantısı sonrası Erdoğan'dan açıklama
Milyonlarca gencin beklediği Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) borçları için yeni düzenlemeyi Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu. Buna göre öğrenciler sadece ana parayı ödeyecek.

Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken EYT paylaşımı
CHP lider Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yeni bir paylaşım yaptı. Mesajında emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesinin çıkabileceğinin sinyalini veren Kılıçdaroğlu, Türkçe olarak ‘yükleniyor’ anlamına gelen ‘Loading…’ kelimesini paylaştı.

Sağlık Bakanı Koca'dan koronavirüs uyarısı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de koronavirüs vaka sayısının giderek arttığına dikkat çekti. Koca, "Vaka sayısının artışı şu an günlük 40 katına kadar çıkmış durumda." ifadelerini kullandı.

Vitrinde kedi ve köpek satış yasağı başladı
Hayvanları Koruma Kanunu'nun yürürlüğe girmesiyle petshoplarda 15 Temmuz itibariyle kedi ve köpeklerin vitrine konularak satışı yasaklandı. Satışlar internet üzerinden ve dükkanlarda bulunan kataloglardan yapılacak.

18 yaşında yeni doğum yapan eşini öldüren koca: "Katil kaynanam, ben değilim"
Denizli’de yeni doğan bebeğinin 18 yaşındaki annesi İrem Evren'i 5 el ateş ederek öldüren koca, 40 gün sonra jandarmanın yoğun çalışması sonucu ikna edilerek teslim oldu. adliyeye sevk edilen koca, “Katil kaynanam, ben değilim." diyerek kendini savundu.

Terörün finans kaynaklarına operasyon
Şırnak’ta İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı birimleri tarafından terörün finans kaynaklarına operasyon düzenlendi. 20 kişi gözlatına alındı.

Borell: Rusya dünyadaki açlığın sebebidir
Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi ve Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Josep Borrell, “Rusya, Ukrayna'nın buğday rezervinin ihracını engelliyor” ifadelerini kullanarak, “Rusya dünyadaki açlığın sebebidir” dedi.

Pakistan'daki sel felaketinde can kaybı 198'e yükseldi
Pakistan’da şiddetli yağışların yol açtığı sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 198’e yükseldi.

Fransa'da yaklaşık 4 bin hektar alan kül oldu
Fransa’nın güneybatısındaki Gironde bölgesinde devam eden iki orman yangınında şu ana kadar 3 bin 750 hektar arazi küle döndü.
OGÜNhaber