Bir uçurumdan geçerken, yapayalnız bir çöldeyken, suyun üstünde veya altında kilometrelerce uzunluktaki bir yolda sizi roller-coastersa binmiş kadar yüreğinizi ağzınıza getirecek olan en acayip en havalı ve en tehlikeli yolları göstereceğiz...

Dünyanın en tehlikeli yolları

Çin, Guoliang Tüneli

13 kişi 5 yıl boyunca bu yol için çalıştı, birçok köylü yol yapımında kazalar sonucu hayatını kaybetti.

Bolivya, Yungas Yolu

Sadece üç metre olan yol, iki aracın yan yana geçmesinin mümkün olmadığı bir yer…

Avustralya, Eyre Otoyolu

Bu otoyolda yapılan kazaların sayısı gerçekten yüksek. Nedeni ise oldukça basit: Manzara çok monoton ve sürücüler uyuyakalıyorlar ve 96 kilometre boyunca ne bir köy var ne de bir benzinlik!

Ekvador, Şeytanburnu Demiryolu

Bu demiryolu, 800 metre yükseklikte aynı adı taşıyan kaya üzerine inşa edilmiş. Yakın zamana kadar, turistlerin vagonlara binmelerine izin verilirdi, ancak artık yasak.

Hindistan, Pamban Demiryolu Köprüsü

Pamban Köprüsü, Hindistan'ı adalara bağlıyor. 1964 yılında Palk Boğazı'nın güçlü rüzgarları tarafından yok edildiği için rüzgar hızı 55 km/saat'i aştığında, trenler muhtemel tehlikeyle ilgili özel bir uyarı sinyali alıyor.

Pakistan-Çin, Karakoram Otoyolu

1300 km  uzunluğundaki Karakoram Otoyolu, dünyanın en yüksek irtifalı uluslararası karayolu olarak kabul ediliyor. Yazın muson yağmurlarıyla sık sık yıkanıyor ve heyelanlara neden olur. Kışın ise hava koşulları ve çığlar nedeniyle otoyol kapanıyor.

Fransa, Gois Geçidi

Gün içerisinde iki kez yaşanan gelgit 4 kilometrelik yolun gözden kaybolmasına sebep oluyor. Bu nedenle, yol günde 2 kez yalnızca birkaç saatliğine kullanılabiliyor. Suların yükseldiği zamana denk gelen insanlar içinse yol kenarlarının belli noktalarında tırmanabilecekleri kurtarma kuleleri bulunuyor.

Hindistan- Leh-Manali Otoyolu

Karlı dağlar ve yüksek ovalardan geçerek Himachal Pradesh ile Ladakh bölgeleri arasında uzanan bu rüzgarlı yol 490 km uzunlukta. Hindistan’ın en güzel yollarından biri olarak görülüyor. Dereler ve buzullar eşliğinde dağlardan inip çıkan ve dar geçitlerden geçen bu yol kimi zaman dudak uçuklatıyor, kimi zaman da en güzel manzara ziyafeti sunuyor.

Çin, Tianmen Dağ Yolu

Tianmen Yolu; tehlikeli virajları, dar yapısı ve uçurum kenarından kıvrılarak yükselmesi nedeniyle oldukça tehlikeli. Dağa teleferikle de çıkmak mümkün. Bu teleferik ise 7.455 metre uzunluğuyla dünyanın en uzun teleferiği.

Alaska, James W. Dalton Otoyolu

Kendinizi dünyanın geri kalanından izole olmuş hissedebileceğiniz James W. Dalton otoyoluna çıkarken sırt çantanızda yeterince yiyecek alın. Çünkü 666 kilometrelik yol boyunca sadece 3 tane köy var! Kuzeydeki petrol sahaları ile Fairbanks’i birbirine bağlayan bu yolda tır trafiği yoğun ve bu tırlara yol vermek birinci kural. Diğer bir önemli kural da yanınıza aldığınız "hayatta kalma" ekipmanını en iyi şekilde kullanmayı öğrenmek.
OGÜNhaber