Duyunca şaşırtan bilgilendiren program, 'Duydunuz mu?'dan herkese merhaba. Bu hafta yine önemli bilgi dolu haberlerle karşınızdayız.

Duydunuz Mu? | Alnında Kuyrukla Doğan Köpek

Narwhal: Alnında kuyrukla doğan köpek yavrusu

ABD'nin Missouri eyaletinde, sokakta donmak üzereyken kurtarılan 10 haftalık bir köpek yavrusu, alnındaki ikinci kuyruğuyla Facebook'ta ilgi odağı oldu.
Mac's Mission adlı barınakta tedavi altına alınan köpeğe, boynuzlu balinalardan esinlenilerek Narwhal adı verildi. Barınaktaki veterinerler Narwhal'ın alnındaki "kuyruğunun" gerçek kuyruğunun üçte biri uzunluğunda olduğunu, hayvana acı vermediği için alınmasına gerek olmadığını söyledi. Facebook'ta fotoğraflarının yayımlanmasından sonra çok sayıda kişinin köpeği sahiplenmek istediği belirtiliyor. Ancak veterinerler, kuyruğun olası etkilerinden emin oluncaya kadar Narwhal'ın barınakta gözlem altında tutulacağını ifade etti.

Kadın astronota uygun giysi bulanamadı

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi NASA, bir kadın ve bir erkek astronotun gerçekleştireceği Ay görevinde kullanılacak yeni astronot kıyafetlerini kamuoyu ile paylaştı. NASA'nın kıyafet hamlesi, daha önce kadınların yapacağı ay yürüyüşünün 'uygun bedende fazla giysi yok' diyerek son anda iptal edilmesini anımsattı.
NASA, 2024 yılına kadar Ay’a ilk kez bir kadın astronot göndermeyi planlıyor. Apollo 11'den 50 yıl sonra gerçekleşecek Artemis adlı görevde kadın astronota bir de erkek meslektaşı eşlik edecek. Bu kapsamda NASA, Ay'a yapacağı insanlı görevlerde kullanılacak yeni astronot kıyafetlerini görücüye çıkardı. NASA'dan yapılan açıklamada kıyafetlerin 'bir kadın ve bir erkek astronot için' özel olarak tasarlandığını duyurdu. Astronotların Ay yüzeyinde daha rahat hareket etmeleri için eski üniformalara göre daha esnek bir yapıya sahip olduğu belirtilen kıyafetlerin her astronot için özel üretileceği açıklandı.

Hindistan'da ineğin dışkısından sabun, idrarından kozmetik ürün yapılacak

Hindistan’da sağcı ve tutucu yanlılığı ile tanınan Hindu Milliyetçi Organizasyonu’nu (RSS) destekleyen “Deen Doyal Dham” şirketi, ineğin dışkısı ve idrarından sabun, şampuan ve birçok kozmetik ürün üreteceklerini açıkladı. Time of India gazetesinde yer alan habere göre, Hindistan’ın Uttar Pradeş eyaletinde yer alan Mathura şehrinde faaliyetlerini sürdüren “Deen Doyal Dham” adlı şirket, ineğin dışkısından sabun ve idrarından şampuan yapacak. Hindistan halkının büyük talebi üzerine bu ürünlerin üretileceği belirtildi. Edinilen bilgiye göre, RSS taraflı bu şirket, ineğin dışkısı ve idrarından yaklaşık 30 çeşit kozmetik ürünü üretip pazarlamayı planlıyor. Şirketin, bu ürünlerin internetten satılması için dünyanın en büyük online pazarı olan Amazon ile anlaşma imzalandığı da belirtildi.

NASA, ilk elektrikli uçağını tanıttı

NASA, tamamen elektrikli olan ve mürettebat da taşıyabilen yeni uçağını test etmeye başladı. Maxwell X-57 adlı araç, NASA’nın Armstrong Uçuş Araştırma Merkezi’nde görüntülendi. Elektrikli araç denildiği zaman herkesin aklına elektrikli otomobiller geliyor ancak hemen her türlü taşıtın elektrikli modeli yapılabiliyor. Bunlardan biri de NASA’nın yıllardır kullandığı X serisi uçakların yeni modeli X-57 Maxwell. Maxwell, geçtiğimiz ekim ayında NASA’ya teslim edilmişti.
Özünde İtalyan yapımı P2006T modeli bir uçak olan X-57, daha sonra modifiye edildi ve tamamen elektrikli hale getirildi. Bu modelde geleneksel içten yanmalı motor bulunmuyor. Mod II ya da Modifikasyon II adıyla anılan araç, NASA’nın sipariş ettiği toplam 3 konfigürasyondan ikincisi. NASA daha önce simülasyonlarda yeni uçak hakkında bilgiler paylaşmıştı. Bu yeni araç, geleneksel modellere göre daha sessiz ve daha efektif çalışıyor. Gelecekte bu uçağın yeni modelleri de yapılacak.
OGÜNhaber