Spor denilince akla ilk olarak, futbol, basketbol, voleybol vs sporlar geliyor.Ama dünyanda çok fazla spor dalı var.Biz sizin için bunlardan en tehlikeli olanlarını sıraladık.

En tehlikeli 10 spor dalı

Rafting

Beyaz su raftingi, beyaz suları veya kaba suyun diğer su gövdelerini gezmek için bir araç olarak şişirilebilen bir salın kullanıldığı tehlikeli bir açık hava sporudur.

Cycle Cross

Bir bisiklet sporu dalı olan cycle cross çimen, çamur ve toprak dolu alanda 2-3 kilometrelik parkurlarda yapılır.

Dağ Tırmanışı

Bu faaliyetin her unsuru risklidir. Tırmanıcı, ağır fiziksel aktiviteler veya düşmeler sırasında bükülmüş ayak bilekleri, burkulmuş kaslar, yırtılmış bağlar, kırık kemikler, sırt yaralanması, sarsıntı veya buz gibi farklı fiziksel yaralanmalara neden olabilir. Hava değişiklikleri ölümcül olabilir, biri kolayca yoldan çıkabilir ve ölümler oldukça yaygındır.

Sörf

Sörf görevlilerinin küreklenmeye veya en az 20 fit yüksekliğinde dalgalara çekilmeye dayandığı sörf disiplini. Bu sporun en büyük tehlikelerinden bazıları boğulma ve mevcut suya çekilmek veya kafanın gizli su altı kayalarına çarptığı durumları içeriyor.

Rodeo

Biniciyi büyük bir boğaya tutturan ve boğa üstünde kalmaya çalışılan bir spordur.

Scuba diving

Bir dalıştan çıkış çok hızlı ise, virajları da içeren dekompresyon hastalıklarına neden olabilir ve omurilik, beyin ve akciğer yetmezliğine neden olabilir. Ayrıca sokak köpekbalıkları ya da diğer su altındaki yaratıklar tarafından saldırıya uğramak korkusu da vardır.

Base jumping

Gökdelen, köprü, kule, vadi gibi yüksek yerlerden serbest atlayış yapmaya dayanan spor dalıdır.

Heliski

Kayakçıları helikopterle dağın tepesine bırakıp aşağıya kayılan doğa sporudur.

Mağara dalışı

Dalış türlerinin arasındaki en tehlikeli ve teknik bilgi isteyen türdür.Olası bir hatada ölüm riskiniz olabilir.

Matador (Boğa güreşi)

Dünyanın belkide en tehlikeli sporudur diyebiliriz.
OGÜNhaber