Haftalık kültür sanat rehberiniz Ajanda ile bu hafta da evde duramayacaksanız ! Çünkü birbirinden keyifli etkinlikleri ve konserleri sizler için sıraladık.

Ajanda

- Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi’nde bu yıl beşincisi gerçekleştirilen “Uluslararası Sevgi Gönül Bizans Araştırmaları Sempozyumu” çerçevesinde, “Arşivin Belleği: Marcell Restle’nin Anadolu Araştırmaları” sergisi var. Sergi, bir yandan alanının önde gelen araştırmacılarından sanat tarihçisi Marcell Restle’nin sistematik çalışma yöntemini gösterirken, diğer yandan Anadolu’daki Geç Antik Çağ, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait kültürel varlıkları incelemeye yaşamını adamış bu tutkulu araştırmacının onlarca yıl boyunca oluşturduğu zengin arşivini gözler önüne seriyor. Sergiyi, 1 Aralık 2019’a kadar ziyaret edilebilirsiniz.

- 42. Dünya Miras Komitesi Toplantısı'nda Dünya Mirası Kalıcı Listesi'ne dahil edilen Göbeklitepe için bir araya gelen sanatçılar "Bereketli Hilal' karma sergilerinin kapılarını sanatseverler için açtı. Harbiye Askeri Müzesi'nin ev sahipliğinde ve Anadolu Kültürel Girişimcilik sponsorluğunda, Göbeklitepe Özel Koleksiyonu ve Karma Sergisi "Bereketli Hilal" adı altında sanatseverler ile buluştu. Sergide heykel sanatçısı Özge Günaydın, dokuma sanatçısı Fırat Neziroğlu ve mücevher tasarımcısı Eren Şahan Bağcı'nın eserleri yer aldı. Bu eşsiz sergiyi 28 Ekim’e kadar ziyaret edebilirsiniz.

- Konser takvimimizde bu hafta genç ve başarılı şarkıcı Zeynep Bastık’ın açık hava konserleri var. 25 ve 26 Ekim’de İstanbul Harbiye Cemil Topuzlu Sahnesi’nde başlayan konserler  7 Aralık’a kadar Çanakkale , Eskişehir , Samsun , Trabzon , Konya ve Kayseri’de devam edecek.

- Rap dünyasının başarılı ismi Sagopa Kajmer; 24 Ekim - 11 Nisan tarihleri arasında Türkiye konser turnesine çıkıyor. İstanbul’dan Diyarbakır’a kadar birçok ilde konser verecek olan sanatçının konser takvimine internet sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.

- 27 Ekim Pazar gecesi için oldukça iyi bir konser önerimiz daha var sırada; Harbiye Cemil Topuzlu Sahnesi’nde konser verecek olan özlediğimiz sanatçı Şebnem Ferah sevenleriyle buluşacak. Kaçırmayın!

- Çocuklarınız için eğlenceli bir etkinliğe gitmek isterseniz;  Ezo Sunal İle Lalala Konseri, 29 Ekim'de Akasya Kültür Sanat'ta sizlerle. 2-8 yaş grubuna yönelik hazırlanan Ezo Sunal İle Lalala konserinde çocuklar ve aileler, birbirinden eğlenceli şarkıları birlikte söylemenin keyfine ortak olacaksınız.  Aynı zamanda interaktif bir gösteri olan konserde çocuklar eğlenceli oyunlar ve şarkılarla çok eğlenecek.

Bu ara hangi oyuna gidelim derseniz;

4 Aralık tarihine kadar BKM Mutfak ekibinin oyunlarını Eskişehir , Ankara , İstanbul , Samsun , Trabzon , İzmir sahnelerinde izleyebilirsiniz. Oyun takvimini internet sitesi üzerinden bulabilirsiniz. 

- 28 Ekim İstanbul Cadde Bostan Kültür Merkezi’nde Esaretin Bedeli oyununu izleyebilirsiniz.

- 2 Kasım’da Semih Çelenk’in yazdığı ve yönettiği “Gelin Tanış Olalım”da Fırat Tanış’ bir Abdal hikayesi ile sahneye çıkıyor. Hala izlemediyseniz İstanbul Trump Kültür ve Gösteri Merkezi’nde izleyebilirsiniz.

OGÜNhaber