Haftalık kültür sanat rehberiniz Ajanda, bu hafta da size birbirinden keyifli etkinlikler sıralıyor!

Ajanda | Beyond Bollywood Müzikali

İstanbul Devlet Opera ve Balesi – ‘Uyuyan Güzel’ Tekrar Sizlerle!

Uzun bir aradan sonra İstanbul Devlet Opera ve Balesi’ nin 2017 yılında repertuvarına yeniden kattığı, seyircisinden büyük beğeni ve istek alan, bale tekniği ve estetiği yönünden bu sanat dalının en önemli ürünlerinden biri olan ‘’ Uyuyan Güzel ‘’ balesi 30 Kasım-12 Aralık tarihleri arasında ihtişamıyla gri kış günlerine renk katacak.

Sema Ayini bu akşam Hocapaşa Kültür Merkezi’nde

Canlı tasavvuf müziği eşliğinde enfes sema gösterisi ve Sema geleneğinin spiritüel bakış açısı ile sunulduğu eşsiz sergi deneyimi büyüleyici bir atmosferde bir arada. Galata Mevlevileri’nin sunduğu Sema Gösterisi ve Semazen Dünyası Sergisi, 29 Kasım saat 19.00’da Hocapaşa Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

Beyond Bollywood Müzikali

Hindistan’ın yetenekli dansçılarını bir araya getiren, dev bir kadroya sahip ‘Beyond Bollywood’ müzikali Hindistan’ın benzersiz renklerine, enerjisine ve coşkusuna tanık olma şansı sunuyor. İstanbul Zorlu Center'da 30 Kasım günü 15.00 ve 20.00 saatlerinde izleyebilirsiniz.

Westend- Batının Sonu Ataşhir Dasdas’da

Evren Bingöl, Gün Koper, Mert Fırat, Naz Çağla Irmak, Pervin Bağdat ve Tülin Özen’in rol aldığı ''Westend' adlı tiyatro oyununda, bireysel trajedilerin komedisini sarsıcı bir dille ele alıyor. 30 Kasım saat 15.00 ve 20.00'de Ataşehir DasDas'da izleyebilirsiniz.

Son Beş Yıl Müzikalı Aralık ayında seyircisiyle buluşacak

Tony ödüllü söz yazarı ve besteci Jason Robert Brown’ın kaleme aldığı “Last Five Years” Türkiye prodüksiyonuyla seyirci karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Başarılı komedyen Kaan Sekban ve sevilen oyuncu Pelin Akil’in yer aldığı müzikal; 11 Aralık’ta Zorlu PSM Turkcell Platinum Sahnesi’nde, 14 Aralık’ta ise UNIQ Hall’da seyirciyle buluşacak.

Kalıpları Aşınca: Mit, Efsane ve Masallarla Avrupa’dan Çağdaş Seramik Sergisi
2010-2019 yılları arasında Arter'e ev sahipliği yapan İstiklal Caddesi üzerindeki Meymenet Han, Vehbi Koç Vakfı'na bağlı yeni bir sanat kurumu olarak "Meşher" adıyla hayatına devam ediyor. Meşher'in “Kalıpları Aşınca: Mit, Efsane ve Masallarla Avrupa’dan Çağdaş Seramik” başlıklı ilk sergisi, 22 Aralık 2019’a kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

Canan Tolon: Sen Söyle Sergisi

Canan Tolon’un 1980’li yıllardan günümüze uzanan sanatsal birikimini keşfetmeye davetlisiniz. Tolon’un işlerinin odağında, kendisini sürekli yenileyen doğa ve bir kültürel girişim olarak mimarlığın bıraktığı izler yer alıyor. 1-7 Aralık tarihleri arasında İstanbul Modern Sanat Müzesi’nde ziyaret edebilirsiniz.

Flamenkonun büyüsü: An Ode to Time

Flamenkonun çağdaş bir dans olarak yükselişinde öncü rol oynayan ve tüm dünyada ‘sonsuz kollu dansçı’ olarak ünlenen María Pagés, topluluğu ile birlikte ‘An Ode to Time’ isimli gösterilerini sergilemek üzere 30 Kasım saat 20.00'da Cemal Reşit Bey İstanbul’da.

Nouvelle Vague, Very Very French Festival XXF İstanbul Sahnesi’nde

Fransa’nın farklı türlerdeki yetenekli müzisyenlerini ağırlayan Very Very French Festival kapsamında Bossa Nova’nın inceliği, New Wave’in melankolik melodileri, Fransız “yeni dalga”sı etkisini müziğinde bir araya getiren Nouvelle Vague, “15. Yıl Turnesi” kapsamında 29 Kasım'da İstanbul sahnesinde olacak.

Orchestre Royal De Chambre De Wallonie İstanbul İş Sanat’da

İş Sanat, 3 Aralık Salı akşamı, Belçikalı oda topluluğu Orchestre Royal De Chambre De Wallonie’yi sahnesinde ağırlıyor. Besteci ve piyanist Mühiddin Dürrüoğlu ve trompetçi Romain Leleu’ye eşlik edecek orkestranın şefliğini Frank Braley üstleniyor. 3 Aralık Akşamı gerçekleşecek bu özel buluşmayı kaçırmayın.

KOKOKO! Bu yıl da Babylon Bomonti’de

Metal, teneke, motor parçalarını ve plastik kutuları “kendin yap” anlayışıyla geri dönüştürerek oluşturduğu enstrümanlarla, Kongo’nun “kintueni” müziğini dans müziğiyle birleştirerek ortaya çıkardıkları kendilerine özgü “tekno kintueni” sound’uyla KOKOKO!; 12 Aralık'ta Babylon Bomonti İstanbul’da.
Bu hafta yine birbirinden keyifli konser alternatiflerini sizlere sunuyoruz.

Sagopa Kajmer İzmir Konseri

Türkçe rap müziğin öncülerinden Sagopa Kajmer, 29 Kasım akşamı İzmir Ooze Venue Sahnesinde sevenleriyle buluşacak.

Antalya Holly Stone Konserleri

Kaliteli müzik anlayışı ile Antalya’nın en çok tercih edilen mekanları arasında yer alan Holly Stone birçok konsere ev sahipliği yapacak. 4-20 Mart tarihleri aralığında gerçekleşecek olan konserlerin detaylı bilgilerine internet üzerinden ulaşabilirsiniz.

Fettah Can 222 Park’da Eskişehirlilerle buluşuyor

Pop müziğin sevilen sanatçılarından olan Fettah Can, 29 Kasım saat 22.00 ‘da, Eskişehşir 222 Park sahnesinde sizlerle olacak. Kaçırmayın.
OGÜNhaber