Kültür ve sanat rehberiniz Ajanda, bu hafta da size birbirinden keyifli etkinlikler sıralıyor. Sergilerle başlıyoruz.

Ajanda | Fazıl Say konseri

SAGALASSOS SERGİSİ

Beyoğlu’ndaki Yapı Kredi Sanat’ta ‘Bir Zamanlar Toroslar’da: Sagalassos’ sergisi devam ediyor. Mekanın üç katına yayılan sergi Pisidia Bölgesi’ne ve Akdeniz’in en iyi korunmuş antik kentlerinden biri olan Sagalassos’a odaklanıyor. Sagalassos sakinlerinin gündelik ve sosyal yaşamlarını, inanç ritüellerini yansıtan pişmiş toprak figürleri, tanrı, tanrıça ve kahraman heykellerini, Büyük İskender heykelciğini, taş aletleri, süs eşyalarını, pişirme ve yemek kaplarını bu sergide görebilirsiniz. Torosların güney yamacında kurulu Sagalassos antik kentini ve Pisidia Bölgesi’nin tarihini keşfetmek isteyenler bu sergiyi kaçırmasın. Sergi 28 Mayıs'a kadar devam edecek.

DOĞANIN KALBİ SERGİSİ

Kerem Ağralı, bu sergisinde insanoğlunun kendi varlığını doğanın üzerine konumlandırma çabasını ele alıyor. Sanatçının resimleri hem Doğu hem Batı kültürüne ait sembolik anlatımlarla dolu. 8 Şubat'a kadar devam edecek olan bu sergiyi Bozlu Art Project Mongeri Binası'nda ziyaret edebilirsiniz.

SUPER SCİENCE SERGİSİ

Eser Gündüz mimari temelden yola çıkarak farklı ütopyalar üzerinde çalışıyor. Sanatçının iki farklı serisinden çalışmalarının yer aldığı sergi, ağaçlarımızın ve bulutlarımızın kalmadığı günlerin az öncesinde, bizi gerçek olanı ve onu resmetmenin değerini anlamaya davet ediyor. Sergiyi 29 Ocak'a kadar Büyükdere 35 Kültürü Sanat Platformu'nda ziyaret edebilirsiniz.
Ve sırada birbirinden değerli tiyatro etkinlikleri var.

BİR BABA HAMLET OYUNU

Kalaslarından dekor, heveslerinden oyun yapmak üzere yola çıkmış iki cüretkar oyuncu, kendilerine kurban olarak Shakespeare'in başyapıtı Hamlet'i seçmişlerdir. Can siperane bir cesaretle seyircinin önünde buna yeltenirler ama kısa sürede temsil can havline dönüşür. Biri, oyunculuk için istediği ortamı bulamadığı anlaşılan Shakespeare uzmanı gibi davranan yarım porsiyon aktör; diğeri de şarkı söyleme hevesiyle sürekli müzikallerden dem vuran bir şaşkın...Eli yüzü düzgün, başı sonu belli, dört başı mamur, babalar gibi bir Hamlet düşlerlerken, ortaya çıkan kepazelik "Bir Baba Hamlet"e dönüşür. Sebastian Seidel'in komik olanın tadını çıkaran özgün metni, Yücel Erten'in usta işi çevirisi ve Baba Sahne'nin babacan yorumuyla bu toprakların tiyatro geleneğine de göz kırpan "Bir Baba Hamlet", tiyatro yapma aşkının baş döndürücü güzelliği ile aptallaştırıcı büyüsüne ayna tutuyor. İzmir, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Kocaeli'de sahnelenecek oyunun tarih bilgilerine internet üzerinden ulaşabilirsiniz.

CEHENNEM OYUNU

Jennifer Haley’in yazdığı, Elvin Beşikcioğlu’nun yönettiği, Genel Sanat Yönetmenliği’ni Erdal Beşikçioğlu’nun yaptığı ”Cehennem” oyunu; gerçek dünyadaki yaşamın izlerini sanal dünyada sürerken, bizleri doğru ve yanlışla, kimliklerimiz ve hislerimizle, sanal ve gerçekle ikilemlerde dolaştırarak, yaklaşan yeni dünya düzeninin gerçekliğiyle baş başa bırakıyor. Ankara Tatbikat Sahnesi'nde sahnelenecek oyunu 1 Şubat'ta izleyebilirsiniz.

MERHABA OYUNU

Genco Erkal’ın uyarlayıp yönettiği "Merhaba" oyununda, tek kişilik oyunların ustası olan ve bu yıl 60. sanat yılını kutlayan duayen sanatçıyı izleyeceğiz. Müzikli bir gösteri olan Merhaba’da Fazıl Say, Kurt Weill, Yiğit Özatalay, Arif Erkin ve Selim Atakan’ın besteleri piyano ve bas klarnet eşliğinde seslendirilecek. İstanbul, Kocaeli, Mersin, Adana ve Gaziantep'te sahnelenecek oyunun tarih bilgilerine internet üzerinden ulaşabilirsiniz.

MİRKELAM KONSERİ

Pop müziğin sevilen sanatçısı Mirkelam, 1 Şubat akşamı 6:45 KK Ankara Sahnesi'nde sevenleriyle buluşuyor. Kaçırmayın!

KARSU KONSERİ

Karsu, 16 Şubat'ta Beylikdüzü Atatürk Kültür Sanat Merkezi’nde müzikseverlerle buluşuyor! Konserlerinde seyirciyi bir yandan coştururken, bir yandan da sakin ve duygusal şarkılarıyla izleyiciyi melankolik bir atmosfere taşıyan Karsu’nun bu konserini kaçırmayın.

FAZIL SAY KONSERİ

Dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, TİM Show Center’da dinleyici ile buluşuyor. 14 Şubat tarihinde gerçekleşecek konserde sanatçı yine çok özel bir programla TİM seyircisinin karşısında olacak.

NEV KONSERİ

Eşsiz sesi ve şarkılarıyla gönülleri fetheden Nev, muhteşem sahne performansıyla birlikte sevenleriyle buluşmaya devam ediyor. Şu anda Bir Nev-i Alaturka albümünün ikincisi için stüdyoda çalışmalarına devam eden Nev, konserleri ile Türkiye ve Avrupa'yı dolaşıyor. 1 Şubat'ta İstanbul Beyrut Performans sahnesinde sizlerle olacak. Bu keyifli geceyi kaçırmayın!
OGÜNhaber