Haftalık kültür sanat rehberiniz Ajanda, bu hafta da size birbirinden keyifli etkinlikler sıralıyor!

Ajanda | Jehan Barbur konseri

KALENDER SERGİSİ

Toygun Özdemir’in son sergisi ‘Kalender’de yer alan resimler, hayali bir karakterin yaşamından enstantaneler gibi. Huşuya düşkün bir zihnin kendini hissettirdiği eserleri incelerken, sanatçının iç dünyasının ipuçlarını yakalamaya başlıyorsunuz. Beyoğlu Öktem Aykut'ta 25 Ocak'a kadar bu sergiyi ziyaret edebilirsiniz.

ZAMANIN GÖLGESİNDE SERGİSİ

Hayal İncedoğan’ın yetiştirdiği bitkileri fotoğraflamaya başlayarak geliştirdiği proje, bitkilerin büyüme süreçlerinin de dahil olduğu yaklaşık beş yıllık bir birikimin sonucunda ortaya çıkan çalışmaları içeriyor. Hem klasik fotoğraf geleneği hem de romantizm akımından referanslar taşıyan sergide farklı tekniklerle üretilmiş eserler mevcut. 19 Ocak'a kadar Anna Laudel Contemporary'de ziyaret edebilirsiniz.

KELİMELER PEK GEREKSİZ SERGİSİ

İsmini Depeche Mode’un 1990’lardaki hit parçası ‘Enjoy the Silence’ın sözlerinden alan sergide Türkiye’den ve çeşitli ülkelerden sanatçıların Arter Koleksiyonu’nda yer alan sürece dayalı veya hareketle bağlantılı eserleri bir arada. 8 Mart'a kadar Arter'de yapılacak olan bu sergiyi kaçırmayın!

KRAL LEAR OYUNU

Muharrem Özcan’ın yönettiği bu Shakespeare klasiğinde Kral Lear karakterini Haluk Bilginer ete kemiğe büründürüyor. Oyunda rol alan diğer isimlerden bazıları ise Berfu Öngören, Hare Sürel ve Nazlı Bulum. Bu eşsiz oyunu 19 ve 20 Ocak tarihlerinde Zorlu PSM Turkcell Sahnesi'nde izleyebilirsiniz.

YEDİ KOCALI HÜRMÜZ OYUNU

İstanbul'un Taşkasap semtinde yaşayan güzelliğiyle tüm erkekleri kendine hayran bırakan Hürmüz'ün, hepsi farklı mesleklerden olan ve birbirinden habersiz tam beş kocası vardır. Hürmüz bu beş kocayla yetinmeyip bir de Hızır Kaptan'la evlenir. Bir gün berber kocası Hasan Efendi'nin dükkanında genç ve yakışıklı doktoru görür ve ona aşık olur. Ve asıl hikaye burada başlar. Yedi Kocalı Hürmüz, İzmir Sahne Tozu Tiyatrosu'nda 3-12 Ocak arası seyircisiyle buluşuyor. Kaçırmayın!

NOTRE DAME’IN KAMBURU MÜZİKALI

Oyunda, çirkin ve kambur Kilise zangocu Quasimodo ile Fransa’nın ruhani ve dini lideri Claude Frollo’nun ve Kral'a bağlı komutan Phoebus'un semtte yaşayan çingene Kızı Esmeralda’ya olan aşklarını, Zangoç ile Papaz’ın ruhlarında oluşan ikilemleri ve tepkileri romantik yaklaşımla ele alan danslarıyla göz dolduran Türkçe müzikal. Victor Hugo'nun ölümsüz eseri olan, Notre Dame'ın Kamburu Müzikalı çeşitli şehirde 31 Mart'a kadar sahnelenecek. Bu eşsiz gösterinin şehir ve mekan bilgilerine internet üzerinden ulaşabilirsiniz.

MUSTAFA KEMAL OYUNU

Yılmaz Özdil'in milyonlarca baskı yapan eseri M. Kemal, Müjdat Gezen tarafından oyunlaştırıldı. İbrahim Gönenç besteleriyle bir anlamda oratorya haline getirilen oyun, Müjdat Gezen'inde rol almasıyla sahne alacaktır. Oyunda Mustafa Kemal'in yaşamından ilginizi çekecek, bölümler izleyeceksiniz. Müjdat Gezen Tiyatrosu'nda sahnelenecek olan bu oyunu 4 Ocak'ta izleyebilirsiniz.

DHAFER YOUSSEF KONSERİ

Dhafer Youssef Tunuslu bir ud üstadı aynı zamanda besteci ve vokalist. 2018 yılında yayınlanan “Sounds of Mirrors” albümü kapsamında Hüsnü Şenlendirici, Eivind Aarset ve Adriano Dos Santos’un da eşlik edeceği konseri ile Zorlu PSM Sahnesi’nde 8 Şubat'ta seyircisiyle buluşacak.

ŞEBNEM FERAH KONSERİ

Rock müziğin sevilen yıldızı Şebnem Ferah, 11 Ocak Cumartesi günü Atlantis Yapım organizasyonuyla Bostancı Gösteri Merkezi'nde sevenleriyle buluşuyor.

JEHAN BARBUR KONSERİ

Jehan Barbur, muhteşem sesi ve şarkı yorumlarıyla 11 Ocak akşamı Duru Ataşehir Gig’s Sahne'de sizlerle. Bu etkinliği kaçırmayın!
OGÜNhaber