Haftalık kültür sanat rehberiniz Ajanda, bu hafta da size birbirinden keyifli etkinlikler sıralıyor!

Ajanda | Melek Mosso sahne alıyor

MUTLULUK RESİMLERİMİZ SERGİSİ

Fotogerçeklik akımının Türkiye’deki ilk temsilcilerinden Nur Koçak’ın sanat pratiğine ayrıntılı bir bakış atmamızı sağlayan sergi, sanatçının öğrencilik yıllarında çizdiği desenlerden son dönem serilerine uzanıyor. ‘Mutluluk Resimlerimiz’ adlı sergiyi 29 Aralık’a kadar Salt Beyoğlu ve Salt Galata’da ziyaret edebilirsiniz.

BİLL VİOLA: GEÇİCİ SERGİSİ

Son 20 yılda medya sanatları alanında bir öncü olarak görülen Bill Viola, İstanbul’daki ilk büyük çaplı sergisini gerçekleştiriyor. 40 yılı aşkın süredir insan olmanın gizemlerini, gelişen teknolojiyi mecra olarak kullanarak inceleyen Viola’nın ‘’Geçici’’ sergisini, 4 ve 5 Ocak tarihlerinde Borusan Contemporary’de ziyaret edebilirsiniz.

Manisa’da Tezhip Eserleri

Tezhip Sanatı Hovası, Zuhal Dindar eşliğinde bu güzel sanatı öğrenen kursiyerlerin yaptığı birbirinden güzel eserler, 5. Uluslararası Yunus Emre Günleri kapsamında Geleneksel Türk El Sanatları Sergisi ve Atölye Çalışmaları’yla görücüye çıkacak. 15 Aralık’a kadar Yunus Emre Millet Çarşısı’nda sergilenecek. Kaçırmayın.
Birbirinden keyifli tiyatro gösterilerine ajandanızda yer açmaya hazır olun.

AİLE SANDIĞI OYUNU

Yönetmenliğini Uğur Akça’nın yaptığı, sahnelere yeni çıkan aile komedisi oyunu, birbirinden eğlenceli ve güzel karakterle izleyici karşısına çıkıyor. Aile Sandığı oyununu 20 Aralık’ta Bağlarbaşı Kültür Merkezi Avrasya Salonu’nda izleyebilirsiniz.

KAÇ BABA KAÇ OYUNU

İrfan Kangı’nın yönettiği Kaç Baba Kaç oyunu, Antalya ve İstanbul’da izleyicisiyle buluşuyor. Oyunla ilgili detaylı bilgilere internet üzerinden ulaşabilirsiniz.

YAŞAR NE YAŞAR NE YAŞAMAZ OYUNU

Metin Zakoğlu’nun akılcı bir metodla sahneye koyduğu Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz adlı oyunu bugüne kadar hiç kimse sadece 2 kişiyle ve böyle bir yorumla sahneye taşımadı. Seyirciler seyirci mi, oyuncu mu, oyuncular oyuncu mu, mahkum mu yoksa kendileri mi ? Siz de oyunun bir parçası olmaya hazırsanız bu eğlenceli komediyi kaçırmayın! Tarih ve mekan bilgilerine internet üzerinden ulaşabilirsiniz.
Bu hafta da çeşitli konser alternatiflerini sizler için hazırladık.

MİLYON PERFORMANCE HALL ANKARA KONSERLERİ

Milyon Performance Hall Ankara sevdiğiniz sanatçıları sizlerle buluşturuyor. Çeşitli Türk rock sanatçılarının gerçekleştireceği konserlerin detaylı bilgilerine internet üzerinden ulaşabilirsiniz.

YİNON MUALLEM İSTANBUL’DA!

İsrailli sanatçı Yinon Muallem, Hakan Gürbüz ve İsmail Altunbaş ile imza attığı Ta Ki Dum albümüyle Tocuhe’de! Kendi hikayesini yazdığı bir kitabı bulanan Muallem, bir perküsyon ustası olmasının yanı sıra bendir, kanjira ve ghatam gibi birbirinden farklı vurmalı çalgıları da eşsiz bir şekilde icra ediyor. Ortadoğu ve Türk müziğini benzersiz bir şekilde yorumlayan Yinon Muallem. 19 Aralık’ta İstanbul Touche Sahnesi’nde!

MELEK MOSSO KONSERİ

Melek Mosso, 14 Aralık Cumartesi IF Performance Hall Beşiktaş sahnesinde dinleyicisiyle buluşacak.
OGÜNhaber