Bu yıl 33. kez düzenlenen, Gün Medya Grup ve Atlas Global'in Ana Sponsor olduğu Taşköprü Kültür ve Sanat Festivali, protokol eşliğinde kurdele kesimi ile başlatıldı.

Kastamonu Taşköprü’de Sarımsak Festivali başladı

Festivalin açılışına Vali Yaşar Karadeniz, Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal, Gün Medya Onursal Başkanı Cengiz Aygün, AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Taşköprü Kaymakamı Ercan Çiçek, Kastamonu eski Milletvekilleri Hasan Altan, Mehmet Yıldırım ve Mehmet Serdaroğlu, Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkın Esen, Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Kastamonu Belediye Başkan Vekili Mehmet Yurt, AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, MHP İl Başkanı Yüksel Aydın, Gün Medya OGÜNhaber Haber Müdürü Necdet Emre Aygün, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.



Festivalin açılışı, Taşköprü’de kurdela kesilerek yapıldı. Kurdela kesimi sonrası ilçe merkezinde kurulan festival caddesinden vatandaşlar eşliğinde fuar alanına gidildi. Kastamonu Valisi burada traktörleri inceledi ve üreticilerle konuştu. Ardından protokol ve vatandaşlar farklı ülkelerden gelen gösteri ekiplerinin oyunları ile Cumhuriyet Meydanına doğru yürüdü. Festival alanında protokolden; Taşköprü Belediye Başkanı, Kastamonu Milletvekilleri ve Kastamonu Valisi açılış konuşmalarını gerçekleştirdi.

Cengiz Aygün’e özel teşekkür 

Festivalin Ana Sponsorluğu üstlenen Gün Medya Grubu Onursal Başkanı Cengiz Aygün, protokolde yer aldı. Cengiz Aygün’e programda Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal tarafından özel plaket verildi. Kendisine Kastamonu Taşköprü halkı tarafından da yoğun ilgi vardı. 

Festival Ana Sponsoru olup etkinliğe katılamayan Atlas Global sahibi Murat Ersoy adına plaketini Necdet Emre Aygün aldı.



Dünyanın farklı bölgelerinden dans ekipleri gösteri yaptı

Programda Hindistan, Sırbistan, Güney Kore, Bulgaristan, KKTC, İstanbul Tuzla ve Taşköprü dans ekiplerinin gösterine yer verildi. Protokolde yer alanlara, gösteri aralarında plaket verilerek, festivalin ilk günü tamamlandı.

Festival Gün Medya ve Atlas Global sponsorluğunda 18 Ağustos'a kadar devam edecek.

OGÜNhaber