Bodrum, Yalıkavak Nomia Beach Butik Otel, ülkemizin adını sanat ile duyuracak 1. Uluslararası Sanat Günleri'ne ev sahipliği yaptı. 23 - 30 Eylül 2018 tarihlerinde düzenlenen 'Bodrum'da AN' temalı sanat organizasyonuna 3'ü yabancı 14 ressam katıldı.

Nomia Hotel, 1. Uluslararası Sanat Günleri

Bodrum, Yalıkavak Nomia Beach Butik Otel, ülkemizin adını sanat ile duyuracak 1. Uluslararası Sanat Günleri'ne ev sahipliği yaptı. 23 - 30 Eylül 2018 tarihlerinde düzenlenen 'Bodrum'da AN' temalı sanat organizasyonuna 3'ü yabancı 14 ressam katıldı.

Nomia Beach Butik Otel'de Gün Medya ve Atlas Global şirketi himayesinde bu yıl ilki düzenlenen ve küratörlüğü Prof.Dr. Orhan Cebrailoğlu, organizasyonu ise Sinan Yasdıman tarafından yapılan etkinliğe Rusya’dan Tatiana Kirillova, Azerbaycan’dan Teymur Ağalıoğlu ve Elçin Mustafayev, Türkiye’den Arzu Tüybek, Buşra Nur Aslan, Didem Sümeralp, Dr.Öğr.Ü. Ahmet Hakan Yılmaz, Dr.Öğr.Ü. Betül Serbest Yılmaz, Eda Uyman, Hüseyin Macar, Nihal Ergülcü, Prof.Dr. Orhan Cebrailoğlu ve Rüzgar Fidan katıldı.

Atlas Havacılık ve Gün Medya'nın sponsorluğunda gerçekleşen çalıştay sonunda, Uluslararası ve Türk ressamların eserleriyle açılan sergiye Bodrum'da yaşayan sanatseverlerde yoğun ilgi gösterdi. 

Festivale katılan sanatçıların isimleri ve ülkeleri..
• Arzu Tüybek 
• Buşra Nur Aslan 
• Didem Sümeralp 
• Dr.Öğr.Ü. Ahmet Hakan Yılmaz 
• Dr.Öğr.Ü. Betül Serbest Yılmaz 
• Eda Uyman 
• Elcin Mustafayev - Azerbaycan 
• Hüseyin Macar 
• Nihal Ergülcü 
• Prof.Dr. Orhan Cebrailoğlu 
• Rüzgar Fidan 
• Tatiana Kirillova - Rusya 
• Teymur Ağalıoğlu - Azerbaycan 

Prof. Dr. Orhan Cebrailoğlu'nun eserini kendine özel performansı ile icra etmesi, misafirler tarafından hayranlıkla izlenirken sosyal mecradan da canlı aktarıldı.

Festivalin en önemli özelliklerinden biri insanların resim eserlerini sergi halinde değil de resmin yapım aşamasına tanıklık edebilmeleri oldu.

Sanatçılar eserlerlerini Nomia Otel'in eşsiz doğa ortamında güneş ve deniz eşliğinde oluşturdular ve bunun onlar için büyük ilham kaynağı olduğunu belirttiler.

Bütün sanatçılar bir aradayken daha güzel çalışmaların daha verimli bir zamanın geçtiğini birbirlerine yeni bilgiler yeni değerler kattıklarınında altını çizdiler.

Sanatla ilgili yapılan canlı performanslarla ve dikkat çekici tabloları ile Bodrum'da ki sanat severlerin dikkatini çekmeyi başaran festivalin ilerleyen dönemlerde devam edeceği de belirtildi.

Festivalin sonunda katılım belgeleri takdim edilmeden önce sanatçıların ve ev sahipliği yapan Nomia Beach Butik Otel yönetiminin konuşmaları dikkat çekti.

Resim eserlerinin değerine dikkat çeken Dr. Öğr. Ü. Ahmet Hakan Yılmaz, 'Daha öncede bu tarz çalıştaylara gözlemci olarakta katıldım. Son 3 gündür buradayım. Eserlerin çoğunun yapılırken izleme şansına sahip olduk. Topluca yapılırken yapılan işin değerini daha çok anlıyoruz. Sanat eserinin fiyatı olmaz ama değeri olur. O nedenle ben bir değer biçemiyorum. Bu güzel otele baktığımızda 400-450 milyarlık fiyat anlamında eser bırakılmıştır fakat değer anlamında bazı çalışmaları hiç veresim yok. 

ORGANİZASYONU VE OTEL EKİBİNİ TEBRİK EDERİM

Festivalin değerini ileride daha iyi anlaşılacağını anlatan Yılmaz, 'Gerçekten hepsi koleksiyonluk eserlerdir. Bunun kıymetini ileriki yıllarda daha iyi anlayacağız. Ayrıca farklı kültürlerden eserleri görmekteyiz. Bu festivali daha da değerli kılıyor. Son olarak sanatçıyı 10 gün bir yerde oyalamak kolay iş değildir bu yüzden organizasyon ekibini ve otel yönetimini tebrik etmek istiyorum' dedi.

Daha sonra Gün Medya Genel Yayın Yönetmeni Celalettin Rumi Aygün, 'Öncelikle herkese katılımlarından dolayı çok teşekkür etmek isterim, sizleri otelimizde ağırlamaktan mutluluk duyduk. Değerleri çalışmalarınızdan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Sezon içerisinde de yeniden bu tarz organizasyonlarla bir araya gelmeyi temenni ediyoruz.' dedi


OGÜNhaber