31 Ocak - 14 Şubat beyaz perde haberleri ve vizyon filmlerini sizin için derledik. Haftasonu sinema keyfiniz için Vizyon'u kaçırmayın!

Vizyon | 31 Ocak - 14 Şubat

- John Wick ve Matrix serisinin yıldız oyuncusu Keanu Reeves ve daha birçok isim, Akademi Ödül Töreni'nin sunucuları arasına eklendi. Geçtiğimiz yıldan itibaren tek sunucu ile yapılan tören sisteminden vazgeçen Oscar yapımcıları, artık törenin herkesin ortak katılımıyla gerçekleştirilmesini istiyor ve gelenek bu yıl da devam ediyor. Oscar Ödül Töreni, 9 Şubat tarihinde gerçekleştirilecek

- Bu yıl 92. kez gerçekleştirilecek olan Akademi Ödül Töreni hakkında yeni bir bilgi daha paylaşıldı. 26 Ocak tarihinde bir helikopter kazasına kızıyla birlikte kurban giden yıldız NBA oyuncusu Kobe Bryant'ın anısı, Oscar Ödülleri'nde canlanacak. Akademi Ödülleri yönetiminin temsilcisinin söylediklerine göre Kobe Bryant için ödül töreni canlı yayını sırasında anma gerçekleştirilecek.

- Dünyada bir ilki gerçekleştiren ve hem konusu hem içeriğiyle fark yaratan Shenema Uluslararası İstanbul Kısa Film Platformu 4 -6 Mart tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleşecek. Sinema ve reklam dünyasında cinsiyet eşitliğinin sağlanması için farkındalık yaratmayı planlayan platform, bir Festival İstanbul Kültür ve Sanat Derneği organizasyonu. Her yıl "kadın" konusuyla hareket eden platform, bu yıl "ön yargılar" temasını seçti

- Geçtiğimiz yıl Şangay Uluslararası Film Festivali'nde jüri başkanlığı görevini üstlenen; Kış Uykusu, Bir Zamanlar Anadolu'da, Üç Maymun, İklimler, Uzak gibi yapımlarla Cannes Film Festivali de dahil olmak üzere birçok prestijli festivalden ödüle layık görülen usta yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın yeni film projesi belli oldu. TRT 12 Punto'dan gelen açıklamaya göre "Kuru Otlar Üstüne" adını alacak filmin hazırlıklarına başlayacak olan Nuri Bilge Ceylan'a "Ustaya Saygı TRT Ortak Yapım Ödülü" verilecek. Henüz film hakkında Nuri Bilge Ceylan'dan resmi bir açıklama gelmediği için konusu ya da türü hakkında bir bilgi bulunmuyor.

- James O’Barr imzalı çizgiromanlardan uyarlanan The Crow filminin yeniden çekilmesi planlanıyor! 1994 yılında gösterime girdi ve sinemaseverler tarafından beğeniyle karşılandı bu film. Bruce Lee’nin oğlu Brandon Lee’nin çekimler sırasında gerçek mermi doldurulmuş bir silah yüzünden sette hayatını kaybetmesiyle de akıllarda yer edindi. Böyle trajik bir olaya rağmen oldukça başarılı olan film, izleyicilerden ve eleştirmenlerden tam not aldı, hatta kendisinden sonra üç devam filminin gelmesine vesile oldu. Projenin yaklaşık 8 senedir el değiştirmesinin ardından yapımcılar; Game of Thrones’ta Khal Drogo olarak tanıdığımız, Aquaman ile sinema dünyasında varlık gösteren Jason Momoa ile anlaştılar. Jason Mamoa’lı filmi yönetmesi için de projenin başına en son The Nun filmine imza atan Corin Hardy getirildi.

- İlk olarak hafta sonunda gülmek isteyenler için Gubse Özay’ın yeni filmi Eltilerin Savaşı ile başlıyoruz. Eltilerin Savaşı, iki elti olan Sultan ve Gizem arasında yaşanan tatlı çekişmelere, bitmek bilmeyen rekabete odaklanıyor. Eltilerin Savaşı ; 31 Ocak itibariyle vizyonda.

- Ve merakla beklediğimiz Aşk Tesadüfleri sever filminin 2.si nihayet 31 Ocak’ta vizyona girdi. 2010 yapımı Aşk Tesadüfleri Sever filminin devam halkası olan yapımda, 1960’lardan günümüze uzanan romantik bir yolculuğa çıkılıyor. İki farklı dönemde geçen ve gerçek bir yaşam öyküsüne dayanan filmde, geçmiş ile günümüzün ilişkileri karşılaştırılıyor.  İlk filmde olduğu gibi üzerinizde romantik bir etki kasın istiyorsanız bu filmi kaçırmayın.

- 31 Ocak’ta vizyona giren dikkat çeken bir film daha var sırada; Güller Ülkesi: Damascena, rüyasını gerçekleştirebilmek için mücadele eden bir adamın hikayesini konu ediyor.Bulgar yapımı olan bu dram filmi hafta sonunuz için farklı bir alternatif.

- Dramatik komedi deneyimi yaşamak isteyenler 31 Ocakta vizyona giren Tavşan Jojo’yu izleyebilirler. Annesinin evlerinde bir kızı sakladığını öğrenen bir gencin hikayesini konu edinen film, hayali bir arkadaş olan Hitler’le bizi şaşırtıyor, Çünkü buradaki Hitler, hiç de orijinalindeki gibi değil!

- 7 şubat’ta çok beklenen bir filmle vizyon perdesi açılıyor. İki Gözüm Ahmet. 28 Ekim 1957 yılında Malatya’da doğan ve 16 Kasım 2000’de Paris’te hayata gözlerini yuman Ahmet
Kaya’nın hayat hikayesini konu ediyor. 

Ahmet Kaya severler bu filmi kaçırmayacaklardır.

- Sam Mendes'in yönetmen koltuğunda oturduğu 1917, I. Dünya Savaşı döneminde yaşananları konu edinen aksiyon filmi 7 Şubat haftasında vizyonda yerini alıyor.

- Yırtıcı Kuşlar, bir mafya babası tarafından kaçırılan genç bir kızın, kurtarılması için verilen mücadeleyi konu ediyor. Eğlenceli aksiyon filmi severler için film 7 Şubat’ta vizyonda!

- Yönetmen koltuğunda Ömer Faruk Yardımcı'nın oturduğu, komedi türündeki "Şahane Hayaller" 7 Şubat vizyon haftasının Türk filmleri listesinde dikkat çekiyor,kaçırmayın!

- Ve 14 şubat vizyon haftasına baktığımızda tabii ki ilk sırada romantik bir filmle karşılaşıyoruz. Nasipse Olur, üst üste gelen felaketlere karşı inatçı bir mücadele veren genç bir kadının başına gelenleri konu ediyor.BU keyifli romantik komedi sevgililer günü için iyi bir seçim!

- Ağır Romantik, tatsız bir olay ile yolları kesişen Aslı ve Kerem adında iki gencin hikayesini konu ediyor. 14 Şubat romantik filmler kuşağında vizyona giren keyifli filmlerden biri kaçırmayın!

- 14 Şubat ‘ta gerilmek isteyen çiftlere önereceğimiz bir film var sırada ! KİKİ - Lanet-i Cin, sürekli halüsinasyon gören bir kızı, kendisine musallat olanlardan kurtarmak için zorlu bir mücadeleye girişen bir medyumun hikayesini konu ediyor.Korkmayı severler bu film tam size göre!

- Başarılı bir romantik dram film ile 14 şubat vizyon haftasını önerilerimize eklemeye devam ediyoruz ve Küçük Kadınlar’ı kaçırmayın diyoruz. İç Savaş sonrası Amerika'da yaşamlarını sürdürmeye çalışan dört kız kardeşin hikayesini anlatan film hafta sonu sinema keyfiniz için başarılı bir seçim.

- 14 Şubat vizyon haftasının son sırasında özlediğimiz aktör Jim Carry’nin son filmi Kirpi Sonic var. Peşine düşen yetkililerden kurtulup, şeytani doktorun elinde bulunan yüzükleri geri almaya çalışan Sonic'in hikayesini konu edinen bu macerayı sakın kaçırmayın!

Vizyon programımız yayınlandıktan sonra Ahmet Kaya’nın eşi ve kızları, sanatçının hayatını konu alan ‘İki Gözüm: Ahmet’ filminin gösteriminin durdurulması için dava açtı. Talebi kabul eden mahkeme, 7 Şubat’ta vizyona girmesi beklenen filmin gösteriminin durdurulmasına karar verdi.
OGÜNhaber