Berdan Mardini Diyarbakır'da bulunan Fidan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezini engelli çocuklara dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için bayram öncesi ziyaret etti.

Berdan Mardini, Diyarbakır Fidan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti

OGÜNHaber Özel / Diyarbakır / Mehmet Yasin ASLAN - Berdan Mardini eşi ve çocuğuyla beraber memleketi olan Mardin'e bayram ziyaretine gitmeden önce Diyarbakır'a uğrayıp Fidan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti. Ziyaret esnasında çocuklarla şarkı söyleyip, engelli çocuklara hediyeler dağıttı. Oradaki fiziksel engelli, otizimli ve down sendorumlu çocuklardan etkilendiğini söyleyen Berdan Mardini, Diyarbakır'a böyle bir hizmet verildiği için gurur duyduğunu belirtti.

Berdan Mardini, Fidan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nin aynı zamanda devlet katkılı olduğunu söyledi.

Merkezin kurucusu Fahrettin Bey, çocukların özbakımı, sosyal gelişimleri ve fiziksel alanda kat ettikleri yola da dikkat çekerek down sendorumlu çocukların şarkı söyleyecek seviyeye geldiklerini söyledi. Bu durumun her çocuğun gelişim düzeyine göre değişiklik göstereceğini belirterek ailelerin minnettar olduğunu belirtti. Çocuklara karşı duyarsız kalmadığı için Berdan Mardini'ye hem kendi hem de merkez adına teşekkür eden Fahrettin Bey memnuniyetini de dile getirdi.

Berdan Mardini farkındalık yaratarak merkeze geldiklerini söyleyerek, almış oldukları oyuncakları ailesi ile birlikte çocuklara dağıtmak için heyecanlı olduğunu ifade etti.

Haberi Düzenleyen: Burçin Günay

Video Montaj: Fatih Mehmet Kayalı
OGÜNhaber