Eve kapandığımız bu karantina sürecinde, sizler için izleyebileceğiniz en iyi 13 Netflix dizisi derledik.

Karantina günlerinde izlenebilecek en iyi Netflix dizileri

The Breaking Bad (IMDb: 9.5)
Breaking Bad, IMDb’in gelmiş geçmiş en iyi diziler listesinde 5 numarada yer alan, 50 yaşında, Walter White adlı bir lise kimya öğretmeninin, ailesinin maddi gereksinimlerini karşılayabilmek için New Mexico’nun uyuşturucu imparatoruna evrilmesini konu alan efsane dizilerden. Karakterlerin derinliği, olay örgüsünün griftliği, sürükleyiciliği ile dizi gibi dizi diyoruz. Toplam 5 sezondan oluşan bu film 50 dakikalık bölümlerden oluşuyor.

Sherlock (IMDb: 9.1)
Sherlock, Sir Arthur Conan Doyle’ın aynı adı taşıyan romanlarından televizyona modern bir mini dizi uyarlaması. Günümüz Londra’sında geçen dizide, Baker Street’te yaşayan ünlü dedektif Sherlock Holmes, ev arkadaşı Doktor Watson ile maceradan maceraya koşuyor ve çözülemeyen sırları çözüyor. Her biri bir saat süren toplam 13 bölümden ve 4 sezondan oluşan dizinin 5. sezonunun ne zaman yayınlanacağı henüz belli değil.

Peaky Blinders (IMDb: 8.8)
Senaryosu, sinematografisi, oyunculuk ve konusu ile Netflix’teki en kaliteli dizisi olmaya aday olduğunu söyleyerek Peaky Blinders’a giriş yapalım. Gerçek bir hikayeden esinlenilerek yaratılmış olan Peaky Blinders, 1890’ların sonu 1900’lerin başında, sokak çeteleri tarafından yönetilen Birmingham çıkışlı Peaky Blinders çetesinin, İngiliz devleti içinde yükselişini konu alıyor. Şu anda yayınlanmış 5 sezonu var. Bölümler ortalama 55 dakika.

Stranger Things (IMDb: 8.8)
İzleyenlere 80’ler nostaljisi yaşatan, korku, komedi, fantastik ve dram öğelerini başarılı bir şekilde harmanlayan Stranger Things, Hawkins adlı bir kasabada, bir çocuğun kaybolması ile başlayan gizemli ve fantastik olayları, kaybolan arkadaşlarının izini bulmaya çalışan bir grup çocuk ve ailelerinin başına gelenleri konu alıyor. Dizinin en büyük artısı ise sevimli çocuk oyuncu kadrosu, Wionna Ryder ve David Harbour’un başarılı performansları. Bölümler ortalama 50-55 dakika. Şu anda yayınlanmış 3 sezonu var. Dördüncü sezonun Ekim ya da Kasım 2020’de yayınlanması bekleniyor. Biz de dört gözle bekliyoruz.

Black Mirror (IMDb: 8.8)
Drama, macera, hiciv ve bilimkurgu tarzında 3’er bölümlük sezonlardan oluşan İngiliz televizyon dizisi Black Mirror, modern ve dijital çağın yarattığı farklı distopik durumları konu alıyor. İşlediği konular karanlık olduğu kadar gerçek hayatla da son derece bağlantılandırıldığı için izlerken içinizi sıkıntılar basıyor ama insan kendini izlemekten alamıyor da. 2 saatlik özel bir Christmas bölümü de olan dizinin toplam 5 sezonu var. Her bölüm ortalama 2 saat sürüyor.

Dark (IMDb: 8.7)
Oldukça karmaşık ilişkiler ağı ile örülü bir yapım olan Dark, zamanın 33 yılda bir kendini tekrar ettiği Winden kasabasında yaşayan insanların, üç ayrı zaman diliminde yaşadıklarını konu alan bir bilimkurgu dizisi. Dizinin Alman yapımı ve Almanca olduğunun da altını çizelim. Şu anda yayınlanmış 2 sezonu var. İkinci sezonunda, dördüncü bir zaman dilimindeki olaylar ve karakterler de hikayeye ekleniyor o nedenle iki sezonu peş peşe izlemek isteyebilirsiniz. Böylece kim kimdi karıştırmamış olursunuz. Bölümler ortalama 55 dakika. Dizinin üçüncü sezonunun, en erken 2020’de yayınlanması bekleniyor.

La Casa De Papel (IMDb: 8.5)
Çoğumuzun çok iyi bildiği gibi, İspanya yapımı bir soygun ve suç dizisi olan La Casa De Papel, Profesör adlı bir suç dahisi ve özenle topladığı 8 kişilik ekibinin İspanya Kraliyet Darphanesi’nde gerçekleştirdiği, tarihin en büyük soygununu ve sonrasında gerçekleşen hiç hesaba katmadıkları olayları konu alarak başlıyor. Sonraki sezonlarda ekip büyüyor, başka soygunlara da imza atıyor, çok daha zorlu durumlarla baş etmek durumunda kalıyor. Dizinin şu anda 4 sezonu yayında.

Sense8 (IMDb: 8.3)
Sense8, Matrix serisinin yaratıcıları Lana ve Lily Wachowski kardeşlerin yönetmen kadrosunda olduğu, Birleşik Krallık, Seoul, Mumbai, Nairobi, Berlin, Mexico City, San Francisco ve Chicago’da yaşayan 8 farklı kişinin, gizemli bir şekilde birbirleriyle bağlantıda olmasını konu alıyor. Her bölümde farklı bir karakteri odağına alan dizi 2 sezondan oluşuyor. Bölümler ortalama 55 dakika sürüyor.

Vis A Vis (IMDb: 8.3)
Vis a Vis, erkek arkadaşına olan bağlılığı sonucu kendisini bilmediği bir dünyanın içinde bulan genç bir kadının hikayesini konu ediyor. Naif bir kadın olan Macerena Ferreiro’nun patronuna aşık olması, genç kadının hayatının alt üst olmasına neden olur. Onun adama olan bu bağlılığı, Macerena’nın kendisini demir parmaklıklar ardında bulmasına neden olur. Sevdiği adam tarafından zimmetine para geçirmesi için kandırılan kadın, çok geçmeden yakalanarak Cruz del Sur hapishanesine gönderilir. 7 yıl hapis cezası alan Macarena, dahil olduğu bu acımasız dünyada hayatta kalmak için zorlu bir mücadele verir.

The Witcher (IMDb: 8.3)
The Witcher'ın fantastik hikayesinde, yüzyılı aşkın süredir bir arada yaşayan insanlar, cüceler ve elfler arasındaki barış sona erer ve yeni bir ırklar arası savaş patlak verir. The Witcher olarak nam salan acımasız suikastçı Geralt of Rivia, vaadedilen çocuğun doğumunu beklemektedir. Bu çocuk dünyanın tüm dengesini değiştirecek güce sahiptir.

Unorthodox (IMDb:8.2)
Unorthodox, kendisine yeni bir hayat kurmak isteyen genç bir kadının hikayesni konu ediyor. Görücü usulü evliliğe zorlanan genç bir kadın, hayallerine koşmaya karar vererek kaçar. Hem bu evlilikten hem de dini topluluktan kaçmaya çalışan kadın, kendisine yeni bir hayat kurmak için Berlin'e yerleşir. Ancak geçmişi genç kadının peşini bırakmayacaktır.

Ragnarok (IMDb: 7.5)
Thor serisinin 2017 yılında izleyiciyle buluşacak olan üçüncü filminde, yaklaşmakta olan Norse kıyametine tanık olacağız. Asgard'tan uzakta, evrenin öbür ucunda hapsolmuş olan Thor çıkış yolu bulamamaktadır. Üstelik güçlü çekici de yanında değildir ve Asgard bir yıkımın eşiğindedir. Ragnarok zamanı gelmiştir, eğer gerçekleşirse bütün Asgardlıları yok edecek olan yıkımın sorumlusu ise acımasız Hela'dır. Ancak Asgard'ı kurtarabilmek için öncelikle özgür kalmalı, bunun içinde karşısına eski müttefiki Hulk'ı çıkaran ölümcül bir yarışmayı kazanmalıdır... Craig Kyle ve Christopher Yost ikilisinin senaryosunu kaleme aldığı filmin başrollerinde bir kez daha Chris Hemsworth ve Tom Hiddleston bulunuyor.

V-Wars (IMDb: 6.1)
Ünlü yazar Jonathan Maberry’nin çok satan V-Wars serisinden uyarlanan dizide, Doktor Luther Swann’ın hikayesi anlatılıyor. Swann’ın en yakın arkadaşı Michael Fayne, kaptığı gizemli bir virüs yüzünden insanları yiyen bir çeşit vampire dönüşür. Hastalık çok hızlı bir şekilde yayılır ve toplum normal insanlar ve vampirler olarak iki kutba ayrılır. Swann neler olduğunu çözmeye çalışırken Fayne vampirlerin lideri haline gelecektir.
OGÜNhaber