Merhaba OGÜNTV izleyenleri bugün sizlerle 2017 yılının en iyi 2 oyunu olan Pubg ve Fortnite'ı karşılaştıracağız.

Pubg ve Fortnite karşı karşıya

Önce sizlere Battle Royale hakkında kısa bilgi vermek istiyoruz.

Başlangıçta 100 kişi olarak büyük bir haritaya düşerek başladığınız ve etraftaki kask, silah, zırh gibi eşyalar yardımıyla zamanla küçülen alandan kaçmaya çalıştığınız bu oyun modunda amaç tabiki diğer oyuncuları etkisiz hale getirerek birinci olmak.

Pubg, 23 Mart 2017 tarihinde piyasaya çıktı. Ücretli olmasına rağmen çıktıktan sonra 30 milyon satarak 103 milyon dolar kazanmayı başardı. 

Ancak zamanla optimizasyon sorunları ve hile kullanan oyuncular yüzünden geriye düşmeye başlayan pubg'de oyuncu kaybı yaşanıyordu. Tam bu sırada Free2Play yani  ücretsiz farklı bir  oyun yapısı ile Epic games tarafından piyasaya sürülen Fortnite 45 milyon oyuncu ile  126 milyon dolar kazanarak pubg'yi geride bıraktı. Oynanış mekanikleri birbirine benzer gözükse de aslında 2 oyunda farklı yapılara sahipler.

Pubg'de 2 adet 8x8 1 adet ise 4x4 büyüklüğünde harita bulunmakta. Bunlar Erangel, Miramar ve Sanhok. Oyunun temel haritası Erangel haritası. Kapalı beta sürecinden itibaren 8x8 büyüklüğünde olan harita aynı zamanda en çok sevilen ve oynan harita olmuştur.

Oyuna sonradan eklenen Miramar haritası yine erangel haritası gibi 8x8 büyüklüğünde ve tamamen çölden oluşmakta. Sanhok ise diğer haritalardan daha küçük ve rekabet oranı daha yüksek bir haritadır. Fortnite'ta ise 5.5 kilometrekarelik tek harita mevcut. 

En çok konuşulan olaylardan birisi de Mobile versiyonları

Tencent Firması ilk olarak Çin'de yayınladığı resmi  mobil versiyonunu, kısa süre içinde Amerika Ve Avrupa içinde oynanabilir hale getirdi. Tamamen ücretsiz ve pubg mekaniklerini mobile taşıyan oyun kısa sürede 50 milyon indirmeyi geçmeyi başardı. Geliştirilmeye devam edilen Mobile Pubg'ye eklenen Dar alan, Hızlı maç ve Keskin nişancı eğitimi adlı 3 farklı eğlence modları da oyundan daha fazla keyif almanızı sağlıyor.

Oyunda adam vuramıyorsanız ya da hangi silahta hangi ekletiyi kullanabilirim bilmiyorsanız firmanın sizler için sunmuş olduğu training (alıştırma) haritasını denemenizi öneririz

Fortnite ücretsiz mobil versiyonunu sadece İOS kullanıcılarına sundu. En büyük avantajlarından biri ise Cross Platform desteği olmasıydı. Oyunu PC,PS4 gibi değişik bir platformda oynasanız bile ilerlemenizi kayıt ederek mobilden de devam edebiliyor ve level yada eşya kaybı yaşamak gibi bir sorunla karşılaşmıyorsunuz. En önemli unsurlardan biri de kullanılan silahlar. Pubg gerçekliğe önem verirken Fortnite ise daha eğlence odaklı silahları bizlere sunuyor.

Mermi hızı, silah sekme oranları, silahın duruşu ve görünüşü gibi bir çok detay Pubg'de bulunmakta, Fortnite ise daha fantastik ve bildiğimiz silahlardan farklı olarak kendine özel silahlar bulunduruyor örnek vermek gerekirse.

Pubg'de 1935 yılında Karabiner 98 Kurz adıyla üretilen ve oyunda Kar98 adı ile geçen dürbünsüz bir tüfek mevcut. Bu tüfeğe çeşitli dürbünler ve eklentiler takılabiliyor.

Fortnite'ta ise bir roket düşünün ki ateşledikten sonra kontrolünü siz sağlayabiliyorsunuz. Bazı oyuncular bu roket ile fırtına içinde ki takım arkadaşlarını kurtarmayı başarmışlardır.

Tabiki fortnite'ta da gerçekçi silahlar mevcut bunlar M16, SCAR gibi otomatik tüfekler.

Oynanışlara bakacak olursak pubg gerçekçi grafiklere ve daha yavaş oynanış tarzıza göre daha ön planda olması lazım diye düşünebilirsiniz, ancak çoğalan hile sorunları ve optimizasyon sıkıntılar sebebi ile oyuncu kaybetmeye başlamış durumda.

Fortnite biraz daha aksiyonu yüksek olmasından oyuncu kitlesi her geçen gün artıyor.

Fortnite'ta bir diğer özellik ise yapı inşası. Oyunda tahta metal ve taşlardan kendinizi koruyabileceğiniz bir alan inşa edebilme şansınız var. Oyuncuların daha çok dikkatini çeken bu özellik ile Fortnite daha eğlenceli bir oyun haline gelebiliyor.
OGÜNhaber