Sosyal medya gündeminin öne çıkmış birbirinden renkli haberlerini sizlerle buluşturacağız. Hiç vakit kaybetmeden bu haftanın en çok konuşulan haberleriyle başlıyoruz.

Sosyal Medya Gündemi | Esad'a Twitter'dan şok

- Can Yaman’ın asker traşı

Son zamanlarda yaptığı açıklamalarla konuşulmayı başaran isim Can Yaman bedelli askerlik için İzmir’e gidecek. Berberi de Can Yaman’ın asker traşlı halini paylaştı.

- Okay Bayülgen, Mozart’ı canlandırdı

Amadeus oyununda ‘Mozart’ı canlandıran Okan Bayülgen, kulisten Mozart olarak halini paylaştı.

- Twitter’dan Esad’a kapatma

Twitter, resmi Suriye Cumhurbaşkanlığı hesabını hiç bir gerekçe göstermeden kapattı. Rusya Devlet Başkanı Putin’in Şam ziyaretinin haberleri yapıldığı sırada Twitter, Suriye Cumhurbaşkanlığı’nın hesabını kapattı. Son dönemde Suriye’nin birden fazla Cumhurbaşkanlık resmi hesabını kapattıklarını açıklayan Suriyeli sosyal medya görevlileri yeni bir hesap açtıklarını da duyurdular.

- Artık hesabınızı gizlemenize gerek kalmayacak

Twitter, Facebook ve Whatsapp’a nazaran güvenliğimize çok daha fazla önem veriyor. 2020’nin içinde gelecek bir kaç güncellemeyle zaten bunu daha fazla göstermiş olacaklar. Yeni özellikle birlikte tweetlerinize cevap verebilecek kişileri sadece takip ettikleriniz ya da sohbet ettikleriniz şeklinde sınırlandırabileceksiniz. Bunlara ek olarak kimsenin tweetinize yorum atmaması gibi bir seçeneği de kullanabileceksiniz. Yani bundan sonra sizleri rahatsız edebilecek kişilerden kaçınmak için hesabınızı gizli seçeneğine almanıza gerek kalmayacak.

- Facebook Türkiye’ye yerleşiyor

Facebook Türkiye’de merkezli ofisler açacak. Türkiye genelinde İstanbul merkezli 8 ilde ofisler açıyor, ilki 13 Ocak’ta Bursa’da faaliyete başlıyor.
OGÜNhaber