Gençlik yıllarımıza damga vuran unutulmayan gençlik dizilerini sizler için derledik.

Unutulmayan gençlik dizileri

Hayat Bilgisi

“Gençlik dizisi” denildiği zaman akla gelen ilk isim olur Hayat Bilgisi… Adıyla müsemma, tam bir hayat bilgisi idi. O kadar çok şey yaşandı ki; aş, dostluk, aile… Çok sey öğrendik Hayat Bilgisi’nden… Sevmeyi, sevilmeyi, dostluğu, bağlılığı, aşkı… Ama en net öğrendiğimiz şey şuydu: “Hoca camiide!”

Arka Sıradakiler

Arka Sıradakiler, diğer gençlik dizilerinden farklıydı. Daha sert ve daha acımasız bir dünyanın kahramanlarını anlatıyordu seyirciye… Onlar da güzel şeylerle karşılaşıyorlardı elbet ama daha acı ve daha çabuk kaybediyorlardı. Arka Sıradakiler’in fenomen gençlik dizileri arasına adını yazdırması çok uzun sürmedi!

Çılgın Bediş

Çılgın Bediş, Özden Öğrük’ün Gırgır için hazırladığı çizgi dizinin televizyon uyarlaması olarak ekrana aktarıldı ve 90'lı yıllarda herkesi ekran başına topladı. Bediş’in Oktay’a olan aşkı, dede Necmi’nin bitmek bilmeyen maceraları, tarihin ilk Whatsapp sohbetleri olarak adlandırılan Bediş’in odasındaki kız grubu sohbetleri o kadar çok sevildi ki şimdilerde dizinin yeniden çekileceği konuşuluyor.

Koçum Benim

Çok nostaljik olmasından mıdır, yoksa “Kimler geldiiii, kimler geçti!” dedirtip derin bir iç çektirmesinden midir bilinmez ama Koçum Benim, gençlik dizisi denince akla ilk gelenlerden ve yüzde en tatlı tebessümü bıraktıranlardandır. Her şeyiyle unutulmazlar arasında adını en güzel kelimeler ve duygularda yazdırmıştır!

Lise Defteri

Lise Defteri’nden kimler geldi, kimler geçti, ne hatıralar yazılıp çizildi. Kayıpları, dostlukları, aşkları ve güzel hatıraları ile Lise Defteri ekranın unutulmaz gençlik dizileri arasına adını Kerim’in mürekkepli kalemi ile yazdırdı. İzleyen bilir, altın harflerden daha kıymetli Kerim’in dolma kalemi…

Kavak Yelleri

İşin Aslı, Efe’ler diyarında bir Deniz… Deniz’in kalbinde bir Mine, masum sevdalara işlenir ince ince…” Bu dizeleri Kavak Yelleri’ni unutulmazları arasına ekleyen herkes muhakkak hatırlıyordur, çünkü Kavak Yelleri’ni bu dizeler ile tanıdık ve bu dizelerden itibaren yıllarca hayatımızdan çıkmadı. Hayaller kurdular, hatalar yaptılar, aşık oldular, kavga ettiler ama hep çok gerçek ve çok özeldiler. Kavak Yelleri, geride bıraktığı tüm güzel hatıralarla unutulmazlar arasında yerini çoktan aldı!

Yedi Numara

Türk televizyon tarihinin en samimi dizilerinden biri olan 7 Numara, şehirde büyümüş yetişmiş dört genç kız ile taşradan gelmiş tertemiz üç erkeğin, evlerini öğrencilere kiralayan Vahit ve Zeliha’nın ahşap evindeki yaşantısını konu almaktadır. Farklı kültürlerden gelen ancak kalplerinde bir damla kötülüğe yer olmayan bu insanların birbirleri arasındaki diyalogu, birlikte yaşamaya çalışmaları ve sonradan da bir aile olabilmeleri yıllar yılı bizleri ekrana kilitleyen, bolca güldürüp içimize işleyen yapısıyla hafızlarımızda yer almaktadır.

Yalancı Yarim

Babasından yediği veto yüzünden özel şöförlük yapmak zorunda olan Tarık’la, onu fakir zanneden şımarık zengin kızı Naz’ın eğlenceli ilişkisini izlemek hepimize iyi gelmişti. Ta ki Barış Akarsu’yu elim bir trafik kazasında kaybedene dek

Kuzenlerim

Bundan yıllaaaaar yıllar önce, üniversiteyi kazanıp İstanbul’a yerleşen Ece’nin özgür yaşamının iki kuzeni Şeref ve Çiğdem’in yanına taşınmasıyla son bulur. Ece’nin özgür yaşamı son bulur bulmasına ama bizim için eğlence de tam olarak burda başlar! Ece, Şeref ve Çiğdem birlikte yaşamayı öğrenirken aşkı, dostluğu ama her şeyden önce bir insanı koşulsuz sevmeyi öğrendiler. Biz de onlarla birlikte güldük, eğlendik ve sevdik!

Güneşi Beklerken

Aylar boyu kalplerimizin heyecanla çarpmasına sebep olan, kardeşliğin ne demek olduğunu bizlere anlatan, aşkın çok zor ama aslında bir o kadar da kolay olduğunu gösteren, yalnız olmanın çevrendeki insanların sayısıyla bir alakası olmadığını anlatan Güneşi Beklerken’i kalbimizin en güzel köşesine yerleştirdik ve unutulmazlarımızın arasına ekledik!
OGÜNhaber