Hayatın telaşına kapılıp giderken biraz durup soluklanmaya, mutlu eden haberleri duymaya hepimizin ihtiyacı var. Şimdiden yüzünüzde biraz olsun tebessüm bırakabilirsek ne mutlu bizlere. Her hafta olduğu gibi bu hafta da Mutlu Eden Haberler ile sizlerin karşısındayız.

Mutlu Eden Haberler - 05.09.2020

Barakadan alınıp barınma merkezine yerleştirilince gözyaşlarına boğuldu
- Kocaeli’nin Çayırova ilçesinde 15 yıldır zor koşullarda yaşam sürdüğü barakadan belediye ekiplerince alınarak barınma merkezine yerleştirilen 73 yaşındaki Naci Yılmaz, gözyaşlarına hakim olmadı.

Üç gündür römorkta yaşayan ailenin yardımına Kızılay yetişti
- Muğla'nın Menteşe İlçesi Karabağlar Yaylası'nda 30 Ağustos'ta elektrik kontağından çıkan yangında banka taksidini ödemek için çektiği 40 bin lirası ile birlikte evi yanan ve 3 gündür traktör römorkunda yaşayan Mehmet Ali Ünal ile ailesinin yardımına Kızılay Menteşe Şubesi yetişti.

Şehit oğlunun anısına, 2 bin 500 fidanla orman oluşturdu
- Fettullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki hain darbe girişimi sırasında şehit düşen Elazığlı Polis Memuru Mehmet Şevket Uzun’un babası Bünyamin Uzun, oğlunun anısına köyüne 2 bin 500 fidan dikerek "Hatıra Ormanı" oluşturdu. Baba Uzun, diktiği 500 adet badem ağacının gelirini ise köye bağışladı.

Hünerli Eller Kadın Kooperatifi 8 kişilik ekiple ilk standını açtı
- Amasya’nın Taşova ilçesinde “Kadınlar için bir şey yapmamız lazım” fikriyle yola çıkan 8 kadın, Hünerli Eller Kadın Kooperatifini kurdu.

Önce karaciğer nakli sonra anne oldu
- Adana’da 2016 yılında karaciğer nakli olan Aylin Atik, aradan geçen 3 sene sonra da tüp bebek tedavisiyle anne oldu. 17 Ağustos’ta oğlu Hamza’yı dünyaya getiren genç anne, evladı 3 gün kuvözde kaldıktan sonra doğum gününde bebeğini kucağına aldı.

Uzuvları olmayan İdlibli bebek Türkiye’de tedavi altına alındı
- Doğuştan kolları ve ayakları olmayan İdlibli bebek Muhammed, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatlarıyla Türkiye’ye getirildi. Tedavilere yanıt vermesi durumunda minik bebeğe protez kol ve bacak takılması bekleniyor.

Minik Yağız Ege'nin umuda yolculuğu...
- Henüz 3.5 aylıkken SMA Tip 1 teşhisi konulan Yağız Ege umuda koşuyor. Tedavisi için kampanya başlatılan Yağız Ege için 2 ay gibi kısa bir sürede tam 2.1 milyon euro toplandı.

100 çocuğa giysi yardımı
- Motorsport yarışları eski pilotu ve ralli şampiyonu iş adamı Metin Durmaz, Tekirdağ’ın Saray ilçesinde yaşayan 100 çocuğa giysi yardımında bulundu. Durmaz, ""Bizim için en büyük mutluluk çocuklarımızı sevindirebilmek" dedi.
OGÜNhaber