Hayatın telaşına kapılıp giderken biraz durup soluklanmaya, mutlu eden haberleri duymaya hepimizin ihtiyacı var. Şimdiden yüzünüzde biraz olsun tebessüm bırakabilirsek ne mutlu bizlere. Her hafta olduğu gibi bu hafta da Mutlu Eden Haberler ile sizlerin karşısındayız.

Mutlu Eden Haberler - 07.01.2020

- Su damacanalarından sokak hayvanlarına yuva yaptılar

Yakın Doğu Üniversitesi Yurtlar Müdürlüğü personeli ve öğrencileri, hayvan sevgisi konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla soğuk kış günlerinde kampüste sığınacak yer arayan havyanlar için su damacanalarından yuva yaptı.

- Hayalinin peşinden çocuklarıyla birlikte koşuyor

Uşak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünde okuyan 3 çocuk annesi Ayşegül Karaoğlan, okul masraflarını karşılayabilmek amacıyla hem pazarcılık hem de apartman temizliği yapıyor.

- Kocaeli’de bakıma muhtaç 2 bin 139 kişiye aile şefkati

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen proje kapsamında bakıma muhtaç 2 bin 139 kişinin yüzü güldürüldü.

- Belediye yaptı, çocuklar kaydı

Talas Belediyesi tepeyi kızak alanına çevirdi, yağan karla birlikte çocuklar doyasıya eğlendi.

- Tren kazasında kolu koptu, spor yaparak hayata tutundu

Kayseri'de 2016 yılında yük treninin hemzemin geçitte otomobile çarptığı ve otomobilin hurdaya döndüğü kazada sol kolu dirsek hizasından kopan 20 yaşındaki Ömer Yıldırım, spor yaparak hayata tutundu ve kayak dalında 2024 yılında yapılacak olan olimpiyatlara hazırlanıyor.

- İmkander'den Suriyeli yetimlere mont ve ayakkabı yardımı

İmkander Gaziantep Şubesi tarafından Suriyeli 150 yetim çocuğa kışlık mont ve ayakkabı yardımında bulundu.

- Rize’den Mardin’e yardım eli

Merkezi Rize’de bulunan Anadolu Kültür Eğitim Spor Yardımlaşma Derneği tarafından Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 5 okul ve 6 köyde ihtiyaç sahibi ailelere bot, mont ve kıyafet yardımı yapıldı.

- Öğrenciler el örgüleriyle ağaçları giydirdi

Bahçelievler’de bir ortaokulda öğrencilerde doğaya ve çevreye karşı bilinç oluşturmak için okul bahçesindeki ağaçlar isimlendirilip, öğrencilerin hazırladığı el örgüleri ile giydirildi.

- Tabutuna kadar hazırlattırdı, sanat aşkı hayata bağladı

Resim sanatına büyük bir sevgiyle bağlı olan Kemal Çelik, 3 kez yakalandığı ölümcül hastalığını sanatıyla yenmeyi başardı.

- Öğrencilerin duyarlılığına iş adamından tam destek

Van’ın Tuşba ilçesindeki Akköprü İlkokulunda okuyan öğrencilerin, plastik şişelerden yaptıkları kuş yemliklerini satın alan iş adamı Feridun bey, yemlikleri caddeye astırdı.
OGÜNhaber