Hayatın telaşına kapılıp giderken biraz durup soluklanmaya, mutlu eden haberleri duymaya hepimizin ihtiyacı var..Şimdiden yüzünüzde biraz olsun tebessüm bırakabilirsek ne mutlu bizlere..Her hafta olduğu gibi bu hafta da Mutlu Eden Haberler ile sizlerin karşısındayız..

Mutlu Eden Haberler - 10.12.2019

GÖRME ENGELLİ ÇİFT MUTLULUĞA ‘EVET’ DEDİ

Bayburt’ta sosyal medya üzerinden tanışan görme engelli Şeref Kocabaş (30) ile Çiğdem Dinç (29), düzenlenen nikah merasimi ile dünya evine girdi.

CEMİLE TEYZENİN MUTLULUK FOTOĞRAFI

Elazığ’da tek geçim kaynağı olan ineğinin, doğum sırasında telef olmasıyla üzülüp gözyaşı döken 65 yaşındaki Cemile Tuncer, Vali Çetin Oktay Kaldırım ve vatandaşların desteğiyle yeni bir inek sahibi oldu. Hediye edilen gebe inek ise sağlıklı bir buzağı dünyaya getirdi.

HER YAŞTA HER YERDE OKUYORUM PROJESİ

Ordu’nun Fatsa ilçesinde Necip Fazıl Kısakürek Anadolu lisesi e-twinning projesi kapsamında ‘her yaşta her yerde okuyorum’ etkinliği ilçedeki Plevne caddesinde gerçekleştirildi. Okul öğretmenleri ve öğrencileri proje kapsamında sokaklarda ve çay ocaklarında kitap okuyarak herkesi okuma alışkanlığı kazandırmayı amaçladılar.

AMASYA’DAN SİİRT’TEKİ KÖY OKULUNA YARDIM ELİ

Amasya Gençlik Merkezi Gönüllüleri, Siirt’in Pervari ilçesindeki köy okulu için yardım başlattı. Genç gönüllüler topladıkları kırtasiye malzemeleri, giysi ve kitapları köy okullarındaki çocuklara PTT aracılığıyla gönderecek.

ÖĞRENCİLERDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde ortaokul öğrencileri yaptıkları kermesle elde ettikleri gelirle engelliler için akülü tekerlekli sandalye aldı.

‘MÜSAADENİZLE ÇOCUKLAR’ KOROSU ŞARKILARI OTİZMLİ BİREYLER İÇİN SESLENDİRDİ

Denizli’de öğretmenlerden ve öğrencilerden oluşturulan 70 kişilik ‘Müsaadenizle Çocuklar’ korosu otizmlilere destek olmak için konser verdi.

ÜŞÜYEN SURİYELİ MİNİK KIZA POLİS ŞEFKATİ

Taksim Meydan’ında görev yapan bir trafik polisi mendil satarken üşüdüğünü fark ettiği 10 yaşındaki Suriyeli İpek F.’yi mağazaya götürerek mont aldı. Polis, bu hareketiyle hem küçük kızı hem de yürekleri ısıttı.

KÖY OKULUNA KÜTÜPHANE KURUP ÇOCUKLARI EĞLENDİRDİLER

İlkokul çocuklarını tiyatro ile buluşturmak amacıyla Doğu turnesine çıkan Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Sosyal Sahne Topluluğu öğrencileri, geldikleri Ağrı’da bir köy okuluna kütüphane kurup, yaptıkları gösteriler ile çocukları eğlendirdiler.

VANLI ÖĞRENCİLERDEN KANSERLİ ÇOCUKLARA UMUT

Van’da Vestel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ve Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ‘Okul-Sanayi İşbirliği Protokolü’ çerçevesinde uygulamaya başlanan “Kumaştan Hayaller” projesi kapsamında değişik ürünler üreterek kanser tedavisi gören çocuklara destek olmayı hedefliyor.

İŞİTME ENGELLEİ ÇOCUKLARA TİYATRO GÖSTERİSİ

Ankara Altındağ Belediyesi Gençlik Merkezinde işaret dili eğitimi alan çocuklar, işitme engelli 200 çocuğa ‘Konuşan Eller’ adlı bir tiyatro gösterisi düzenledi.
OGÜNhaber