Hayatın telaşına kapılıp giderken biraz durup soluklanmaya, mutlu eden haberleri duymaya hepimizin ihtiyacı var. Şimdiden yüzünüzde biraz olsun tebessüm bırakabilirsek ne mutlu bizlere. Her hafta olduğu gibi bu hafta da Mutlu Eden Haberler ile sizlerin karşısındayız.

Mutlu Eden Haberler - 17.03.2020

- VATANDAŞLARDAN ÖRNEK KURTARMA OPERASYONU
Antalya’da su kanalına düşen köpeği çevredeki vatandaşlar itfaiye erleri gibi imece usulü kurtardı. Köpeğin kanaldan çıkar çıkmaz vatandaşlara olan sevgi gösterisiyse görülmeye değerdi.

- KÜÇÜK EFRAİM, AKÜLÜ ARACINA KAVUŞTU
Elazığ’da polislerin her fırsatta evine giderek ziyaret edip yalnız bırakmadığı doğuştan açık omurga rahatsızlığı nedeniyle yürüyemeyen 7 yaşındaki Efraim Yiğit'in akülü engelli aracı hayali gerçek oldu.

- HAKKARİ POLİSİNDEN AKÜLÜ ARAÇ HEDİYESİ
Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği tarafından Hakkari İl Emniyet Müdürlüğüne teslim edilen akülü sandalye toplum polisi tarafında felçli hastaya ulaştırıldı.

- 8 KÖYÜN DEĞİRMENİ O KADINA EMANET
Osmaniye'nin Sumbas ilçesinde 4 çocuk annesi Saniye Aki, eşinin yürüme engelli olması nedeniyle 16 yıl önce eşinden devraldığı değirmeni işleterek ailesinin geçimini sağlıyor. 8 köyün değirmeni 4 çocuk annesi Saniye Aki'ye emanet.

- 8 MART'TA ERKEKLER EV TEMİZLEDİ
Muğla’nın Menteşe ilçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamalarında farklı bir kutlama etkinliği düzenleyen Hayalhane-2 tiyatro grubunun erkek oyuncuları halk pazarında kadın pazarcılara yardım etti, pazar çantası taşıdı ve yaşlı kadınların evlerinde temizlik yaptı.

- AZMİYLE HERKESE ÖRNEK OLDU
Karabük’te yaşayan 74 yaşındaki Ayşe Ünal, ilerlemiş yaşına rağmen geçimini çiftçilik yaparak kazanıyor. Ünal, yaşının getirdiği zorlukların yanı sıra hayat şartlarıyla da başa çıkarken, çalışma azmiyle gençlere örnek oluyor.

- İLHAM VEREN BİR BAŞARI ÖYKÜSÜ
Genç nükleer mühendis Özlem Arslan, Çorum’un Çaltıcak köyünden başlayan ve Mersin’de kurulacak Türkiye’nin ilk nükleer santrali Akkuyu NGS’ye uzanan bir başarı öyküsüne imza attı. Rusya Ulusal Nükleer Araştırmalar Üniversitesinden birincilikle mezun olarak kendi döneminde ‘üstün başarı diploması’ alan tek öğrenci olmayı başaran Özlem Arslan, Akkuyu Nükleer A.Ş.’de işe alındı.

- BUZAĞISINI SATTI, GELİRİNİ TSK'YA BAĞIŞLADI
Sivas'ın Zara ilçesinde Mehmetçiğe destek olmak isteyen vatandaş, sattığı buzağısının parasını Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'na bağışladı.

- EKMEĞİNİ TAŞTAN ÇIKARTIYOR
KOSGEB'den aldığı destekle işini büyüten iş kadını fabrika gibi üretim yapıyor. Küçük bir kazanla başladığı dekor taşları üretiminde erkeklere taş çıkartıyor.

- KUAFÖRLÜKTEN BAŞLAYAN BAŞARI ÖYKÜSÜ
Van’da kız kardeşleriyle birlikte küçük bir kuaför dükkanında işe başlayan 3 çocuk annesi Adile Yılmaz, azmiyle patron oldu.

- ÇİÇEKÇİ KIZA BİSİKLET HEDİYESİ
Diyarbakır’da, sosyal medya üzerinden toplanan Çocuklar Üşümesin Platformu üyeleri, sokakta çiçek satan 12 yaşındaki Sonda’nın bisiklet hayalini sürprizle gerçeğe dönüştürdü.
OGÜNhaber