Hayatın telaşına kapılıp giderken biraz durup soluklanmaya, mutlu eden haberleri duymaya hepimizin ihtiyacı var. Şimdiden yüzünüzde biraz olsun tebessüm bırakabilirsek ne mutlu bizlere. Her hafta olduğu gibi bu hafta da Mutlu Eden Haberler ile sizlerin karşısındayız.

Mutlu Eden Haberler - 21.01.2020

- “Her kahveye kitaplık” projesi hayata geçirildi

Eyüpsultan’da bulunan kahvehanelerde hayata geçirilecek olan “Her Kahveye Kitaplık” projesinin ilki Nişanca Mahallesi’nde gerçekleştirildi.

- Sokak köpekleri süpürgeyle masaj için sıraya girdi

Üsküdar’da temizlik işçisi, elindeki süpürgeyle iki sokak köpeğine masaj yaptı. Köpekler masaj için adeta sıra beklerken, o iç ısıtan görüntüler cep telefonu kamerasına yansıdı.

- Bin yıllık gelenek yeniden hayat buldu

Osmanlı döneminde bakkal, manav ve kasap gibi esnafların kullandığı veresiye defterlerinde hesabı olan dar gelirli vatandaşların, hayırseverler tarafından borçlarının kapatıldığı zimem geleneği Tokat’ta yeniden hayat buldu.

- Engelli hayvanlar yürüteçle hayata bağlandı

Mersin’in Tarsus ilçesinde yürüme engelli bir köpek ve bir kedi yürüteçle hayata bağlandı.

- Gelin görümce kendi işlerini kurdular

Elazığ’ın Keban ilçesinde gelin ile görümce sırt sırta vererek kurdukları iş yerinde yöresel yemeklerle ekonomik kazanç elde etmeye başladı.

- Gündüz inşaatçı, akşam sanatçı

Trabzonlu seramik ustası İlhan Koç, farklı enstrümanlar çalarak akşamları düğün ve eğlence yerlerinde müzik ziyafeti verirken gündüz de inşaatlarda çalışarak geçimini sağlamaya çalışıyor.

- İran’da çalamadığı enstrümanla Antalya sokaklarında harçlığını topluyor

Türkiye aşığı İranlı kadın, kendi ülkesinde yasak olduğu için Antalya sokaklarında çaldığı Hang Drum enstrümanıyla vatandaşların beğenisini topluyor.

- Hem öğretmen hem kuaför

Bingöl'de görev yapan Türkçe Öğretmeni Mehmet Ali İnanç, köydeki okulda dersten kalan zamanlarda öğrencilere ücretsiz saç tıraşı yapıyor.

- Öğrenmenin yaşı yok

Samsun'da yaşayan 68 yaşındaki Emine Aydın, açıktan okuyarak liseyi bitirdi. 68 yaşında liseyi bitiren Aydın, okumanın yaşı olmadığını gösterdi.

- Öğretmen istedi, AFAD yardıma koştu

Erzurum’da bir köy okulundaki öğretmenin öğrencileri için mont ve bot yardımı isteği üzerine harekete geçen AFAD Erzurum İl Başkanlığı ekipleri, minik öğrencileri sevindirdi.

- Taksicilerden örnek davranış

Tekirdağ Çorlu’da Havuzlar Taksi durağı esnafı astıkları pankart ile kadınların yanında olduklarını gösterdi.

- Tenceresi 10 yıldır kediler için kaynıyor

79 yaşındaki Zakir Yavuz, 10 yıldır bahçesinde baktığı 25 kedi için tencerede mama hazırlayıp onları besliyor.

- Yetenekleri engelinden büyük

Uşak'ta beyin felci geçirmesi sonucu kas hastalığı bulunan Süleyman Sami Özpınar engelinden dolayı 'Yapamazsın' denilen her şeyi yaparak pek çok yeteneğinin farkına vardı.

- 90 yaşında kursa yazıldı, öğretmen oldu

Bursa’da 90 yaşındaki bir kadın, kursiyer olarak gittiği eğitim merkezinde öğretmenlik yapmaya başladı.

- Sahipsiz köpek bırakmadı

Bursa’da bir kişi, kurduğu dernek sayesinde Amerika, İngiltere başta olmak üzere yurt dışı ve yurt içinde birçok ailenin hayvan sahiplenmesine öncülük etti.

- Kadınlar çocuklar üşümesin diye imece yaptı

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğündeki usta öğretici ve kursiyerlerin başlattığı "Çocuklar üşümesin" adlı proje büyük ilgi gördü.
OGÜNhaber