Hayatın telaşına kapılıp giderken biraz durup soluklanmaya, mutlu eden haberleri duymaya hepimizin ihtiyacı var. Şimdiden yüzünüzde biraz olsun tebessüm bırakabilirsek ne mutlu bizlere. Her hafta olduğu gibi bu hafta da Mutlu Eden Haberler ile sizlerin karşısındayız.

Mutlu Eden Haberler - 28.01.2020

- 14 Yaşında kendi elektrikli aracını yaptı

Sivas’ın Gemerek ilçesinde 9. sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Muhammed Ali Aldemir, hayalini kurduğu elektrikli aracını yapmayı başardı.

- 66 yaşındaki girişimci kadının azmi parmak ısırtıyor

Uşak’ın Ulubey ilçesinde 16 sene önce açtığı hamur işi dükkanıyla ün salan girişimci kadın işini genişleterek farklı bölgelerde dükkan açmaya başladı.

- 'Askıda ekmek'ten sonra 'askıda kömür' uygulaması

Sinop'un Türkeli ilçesinde, bir kömür işletmesi tarafından uygulamaya konulan 'askıda kömür' uygulaması ile ihtiyaç sahiplerine kömür yardımı ulaştırılıyor.

- Burdur’da pazar esnafına sıcak süt

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, pazar esnafına ve pazarda alışveriş yapan vatandaşlara sıcak süt ikramında bulundu.

- En ‘baba’ kan bağışçısı

Amasya’da yaşayan şehit babası Mehmet Ali Kalem, kentte Türk Kızılay'ına en çok sayıda kan bağışı yapan 4 kişiden biri olarak gümüş madalya ile ödüllendirildi.

- En içten temizlik

Lüleburgaz Kaymakamlığı gerçekleştirdiği “Temiz Evler” projesi kapsamında Lüleburgaz ve çevresindeki köylerde belirlediği ihtiyaç sahibi ve tek başına yaşayan 22 yaşlı vatandaşın evini her hafta temizliyor.

- Erzincan'da gençlerden İdlib'e yardım eli

Erzincan Gençlik Merkezi tarafından Suriye’nin İdlib kentinde yaşayan vatandaşlar ve çocuklar için yardım kampanyası başlatıldı.

- Eşi terk etti, tek başına verdiği hayat mücadelesinde iş yeri sahibi oldu

Siirt’te eşinin terk etmesi ile yalnız başına kalan 4 çocuk annesi 33 yaşındaki Halime Timur, açtığı lokantada yaptığı ev yemeklerini satarak çocuklarını okutmaya çalışıyor.

- Kömür toplayarak okul masraflarını karşılıyorlar

Kışın en sert geçtiği illerden biri olan Ağrı’da, maddi durumu yetersiz olan çocuklar hem ailelerine destek olmak için hem de okul masraflarını karşılayabilmek için kömür topluyor.

- Küçük çobanlar ayağı kırılan at için seferber oldu

Batman'ın Sason ilçesinde dağda hayvanları otlatırken ayağı kırıldığı için ölüme terk edilen bir at, onu bulan iki küçük kardeş sayesinde tedavi altına alındı.

- Malatyalı âmâ ozandan Diyarbakır anneleri için özel beste

Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde yaşayan görme engelli halk ozanı, Diyarbakır’da evlatları için nöbet tutan annelere özel beste yaparak destek verdi.

- Kaymakam gönülleri fethetti

İskilip Kaymakamı Muharrem Eligül, yol kenarında ölmek üzereyken bulduğu 3 yavru köpeği sahiplendi.

- Şırnak'ta yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şırnak Şube Müdürlüğü ekipleri, yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlar için doğaya yem bıraktı.

- Üşüyen köpek yolcularla şehir turu attı

Antalya’da sahibini kaybeden ve soğuk havada üşüyen köpek, Varsak-Fakülte hattı arasında sefer yapan halk otobüsüne sığındı. Köpeği otobüsünde 1.5 saat boyunca misafir eden sürücü, sahibinin bulunması umuduyla Sahipsiz Hayvan Geçici Bakım Evi personeline teslim etti.

- Yaralı kediye iki kuzen sahip çıktı

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde sokakta kıvranan kediye ortaokul öğrencisi iki kuzen sahip çıktı.
OGÜNhaber