Hayatın telaşına kapılıp giderken biraz durup soluklanmaya, mutlu eden haberleri duymaya hepimizin ihtiyacı var..Şimdiden yüzünüzde biraz olsun tebessüm bırakabilirsek ne mutlu bizlere..Her hafta olduğu gibi bu hafta da Mutlu Eden Haberler ile sizlerin karşısındayız..

Mutlu Eden Haberler - 31.12.2019

54 YAŞINDA OKUMA YAZMA ÖĞRENDİ ŞİMDİ KİTAP YAZACAK

-Eskişehir’de okuma yazmayı daha yeni öğrenen ve 2’si engelli 7 çocuğu olan 54 yaşındaki Gülbahar Dişbudak, kitap yazmaya başlıyor.

AÇ KALAN YAVRU KÖPEKLER İÇİN SEFERBERLİK

- Van Büyükşehir Belediyesi, Çaldıran ilçesinde aç kalan yavru köpeklerin görüntülerinin sosyal medyada yer alması üzerine harekete geçerek, hayvanları doyurup yaralıları ise tedavi altına aldı.

ANNE VE KIZI HALI TEZGAHINDA

- Muş Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde açılan halı dokuma kursuna katılan anne ile kızı, burada bir yandan meslek öğrenirken bir yandan da aile ekonomilerine katkı sağlıyorlar.

DENİZLİLİ KADINLAR MEHMETÇİĞE BOYUNLUK ÖRDÜ

- Denizli Büyükşehir Belediyesi Gerzele El Becerileri Kurs Merkezi ve Kültür Evi'nde bir araya gelen kadınlar, sınırda görev yapan Mehmetçik için boyunluk ördü.

ATIK MALZEMEDEN SOKAK HAYVANLARINA SICAK YUVA

-Van’ın merkez Edremit ilçesinde sokak hayvanları üşümesin diye temin edilen atık malzemeler, lise öğrencileri tarafından işlendikten sonra köpek kulübelerine dönüştürüldü.

ENGELLİLERİN EL EMEĞİ GÖZ NURU ÜRÜNLERİ GÖRÜCÜYE ÇIKTI

- Süleymanpaşa Engelsiz Yaşam Derneği ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile engelli bireylerin yapmış olduğu el emeği göz nuru ürünleri için sergi düzenlendi.

HAYVANSEVER ÇİFTTEN YÜREK ISITAN GÖRÜNTÜLER

- Ankara'da İmrahor Vadisi'ndeki sokak hayvanlarını düzenli olarak besleyen Canan ve Volkan Koç çifti, bir köpeğin sesini fark ederek toprak altında kalan 8 yavrunun hayatını kurtardı.

HER ŞEY TORUNU İÇİN

- Samsun’da 87 yaşındaki Esma Kocaoğlu engelli torunu için her gün 12 kilometre yol gelip, onunla birlikte spor yapıyor.

KARAMANLI ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERDEN MEHMETÇİĞE KİTAP

- Karaman’ın Ermenek ilçesinde bulunan Ermenek Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, Doğu Anadolu'da bir askeri birlikte kurulan kütüphaneye kitap desteğinde bulundu.

KESTEL BELEDİYESİ'NDEN LİSEYE HAZIRLANAN ÖĞRENCİLERE KİTAP DESTEĞİ

- Kestel Belediye başkanı Önder Tanır, eğitime destek projesi kapsamında ilçe genelindeki bütün ortaokul 8.sınıf öğrencilerine liselere hazırlık soru bankası kitabı dağıttı.

TOPLADIĞI KIYAFETLERİ İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DAĞITIYOR

- Kütahya’nın Gediz ilçesinde camcılık yapan 58 yaşındaki Mehmet Özdemir, topladığı elbise ve eşyaları ücretsiz olarak dağıtmak için işyerinin alt katını düzenleyerek başlattığı uygulama sayesinde kalplere dokunuyor.

KEMERBURGAZ SOKAK HAYVANLARI REHABİLİTASYON ÜNİTESİ AÇILDI

- Eyüpsultan Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Kemerburgaz Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Ünitesi düzenlenen törenle açıldı. Açılan merkezde sokak hayvanları iyileştirilerek, koruma altına alınacak.

VAN'DA HURDA MALZEMELER TARIM ALETLERİNE DÖNÜŞÜYOR

- Vanlı 3 kardeş, çiftçilere tarım makinelerini daha ucuza mal etmek için hurda malzemesini bin bir emekle işleyerek tarım aletlerine dönüştürüyor.

KOCASINA YARDIM İÇİN GELDİĞİ SANAYİDE 10 YILDIR ÇAY OCAĞI İŞLETİYOR

- Uşak Yeni Sanayi Sitesi’nde 10 yıldır eşiyle birlikte çay ocağı işleten Fadime Altıntaş, kadınların her alanda çalışabileceğini gözler önüne seriyor. Altıntaş, “Kadınların işe ihtiyacı varsa çalışsınlar, çalışmak evde oturmaktan daha iyidir” dedi.

MİNİK ELLERDEN KUŞLARA SICAK YUVA

- Karla kaplı doğada sığınacak yer ve yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarının yardımına bu kez Yozgat Çözüm Koleji öğrencileri koştu. “Sokak hayvanları aç kalmasın” projesi kapsamında okulda yaptıkları el emeği göz nuru kuş evleri ve yemleri, itfaiye ekiplerinin yardımı ile park ve bahçelerdeki ağaçlara astı.
OGÜNhaber