Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Serdar Budak erken seçimle ilgili, 'Bizler için de şaşırtıcı bir tarihti, ama bugün daha iyi anlaşılıyor ki, çok isabetli bir tarih.' dedi.

AK Parti İl Başkanı Serdar Budak'tan seçim değerlendirmesi

Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Serdar Budak erken seçim kararıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Erken seçimle ilgili tarihin kendileri için de şaşırtıcı olduğunu söyleyen Budak, ''Sayın Devlet Bahçeli'nin 26 Ağustos tarihini zikretmesiyle birlikte bir erken seçim ülkenin gündemine düştü. Sonraki gün malum sayın Cumhurbaşkanımız, 24 Haziran tarihini işaret etti. Bizler için de şaşırtıcı bir tarihti,
ama bugün daha iyi anlaşılıyor ki, çok isabetli bir tarih. Bir an önce seçimi ülkenin gündeminden çıkarmak gerekiyor. Tabii tarihi bir seçim diyoruz. Neden tarihi? Biliyorsunuz başbakanlık artık tarih olacak bu seçimle birlikte. Ve bizler de bu tarihin canlı tanıkları olacağız. İnşallah hem bölgemize, hem ülkemize, hem de bütün İslam alemine hayırlar getirecek bir seçimdir. 98 yıl önce malum ülkemiz kuruldu. Kuruluş mücadelesi içinden geçti. Şimdi ise, bu önümüzdeki seçimle birlikte, yeniden diriliş ve şahlanışı gündeme gelecek. Pazar günü Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım'ı ağırlayacağız. Malum Kudüs hadisesiyle ilgili, Amerika'nın büyükelçiliği Kudüs'e taşımasıyla ilgili protestolar ve bununla birlikte İsrail'in yapmış olduğu katliamlar var. Bu katliamları lanetlemek, bununla ilgili gerekli tedbirleri almak ve halkımızla buluşmak için Başbakanımız Diyarbakır'a teşrif edecek. Anladığımız kadarıyla bir seçim startı da verilecektir bu gelişiyle. Biliyorsunuz 17 mart'ta 100 bin insanımızla Cumhurbaşkanımızı kucaklamıştık. Diyarbakır'dan dünyaya çok önemli mesajlar vermiştik.Bu buluşmada da Kudüs'ün dokunulmazlığı ve yalnız olmadığı mesajı verilecek.Sayın Başbakanımızın mitingini ayın 20'si Pazar günü 16:30'da İstasyon Meydanı'nda yapmayı planlıyoruz.'' dedi.
OGÜNhaber