CHP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Sayın erken seçimle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

CHP Diyarbakır İl Başkanı Sayın'dan seçim değerlendirmesi

OGÜNHaber Özel / Diyarbakır / Mehmet Yasin ASLAN - CHP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Sayın erken seçimle ve seçim hazırlıklarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'deki 24 Haziran'da yapılacak olan erken seçimler için, Diyarbakır CHP İl Başkanı Mehmet Sayın planlarını şu şekilde özetledi:
'Erken seçimden ziyade baskın seçim desek daha uygun olur. Çünkü erken seçimi ortaya atan MHP lideriydi. Daha sonra yaptıkları görüşme sonucunda Cumhurbaşkanının belirlemiş olduğu Ağustos tatihinin geç olduğu kararına varılıp Haziran'a alındı. Tabiki biz sadece Diyarbakır'da değil tüm Türkiye'de seçime hazırız. İl başkanları toplantılarında sürekli bu tür seçimlere hazırlık çalışmaları yapıldı. Aday adaylarımız müracatlarını da yaptılar. 21 Mayıs itibarıyla YSK'dan sonuçlar açıklanacak ve çalışmalarımıza başlayacağız.Şuanda dün itibarıyla 15 civarı aday adayımız vardı.' dedi.

İl Başkanı Sayın, tutuklu Selahattin Demirtaş'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili, 'Genelbaşkanımızın ittifak kurulmadan önce bir söylemi vardı, 'sıfır baraj' yani hiçbir partinin baraj sorunu olmaması, bizim yıllardan beri dillendirdiğimiz bir seçim stratejisi.Ama demek ki malesef İYİ Parti ve  Saadet Partisiyle yapılan görüşmeler sonucunda, olumlu sonuç alınmadı ve millet ittifaklığı adı altında seçime giriyoruz. Hiçbir parti liderinin veya bir cumhurbaşkanı adayının, cezaevinde olmasını ve bu şekilde seçim propagandası yapmasını içime sindiremiyorum. Buna kesinlikle Cumhurbaşkanının ve yargının el atması lazım. Adayların eşit şartlarda, kimse içeride olmadan, dışarıda seçim çalışması yapılması gerekir. Bu anlamda sayın Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce, yarın Selahattin beyi ziyaret edecek. Ondan sonra Diyarbakır'a gelecekti ama biliyorsunuz Türkiye Kupası maçı Diyarbakır'da oynanınca, yaptığımız görüşmeler sonucunda programın çakışmaması adına Hakkari'ye alındı. Ama kesinlikle Selahattin beyin dışar çıkması lazım, bu Kürt halkı üzerinde büyük bir olumsuz etki bırakacaktır.' dedi.

CHP'de aday adayları arasında bir seçim veya mülakat yapılacak mı sorusuna ise, 'Evet bu anlamda genel merkezimiz 80 ili 4 Genel Başkan Yardımcısına böldü.Diyarbakır'dan sorumlu Genel Başkan Yardımcımız, Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak. Aday adayları başvurudan sonra sayın Budak ile bir ön görüşme yapıyorlar.' dedi.

Haberi Düzenleyen: Tuğba Serbest

Video Montaj: Fatih Mehmet Kayalı
OGÜNhaber