Diyarbakır MHP İl Başkanı Cihan Kayaalp İstanbul'da iptal edilen seçim, Kuzey Irak'a yapılan harekat ve birçok konuyla ilgili açıklama yaptı.

Diyarbakır MHP İl Başkanı Kayaalp: Halkımız tehlikede, HDP ilaçlama yapmazsa biz yaparız

OGÜNHaber Özel / Diyarbakır / Mehmet Yasin ASLAN -  Diyarbakır Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Cihan Kayaalp OGÜNHaber'e değerlendirmelerde bulundu.

Diyarbakırlılar evlerinde, parklarda rahatlıkla oturamıyor

Kayaalp, Diyarbakır'da havaların ısınmasıyla yani Mart ve Nisan aylarında her sene yapılan haşare ve böcekle mücadele ilaçlamalarının bu yıl yapılmadığını belirtti. Kayaalp, "Konuyla ilgili bize çok fazla şikayet gelmeye başladı. Diyarbakır'da yaşayan insanlar evlerinde, parklarda, bahçede rahatlıkla oturamamaktadır. Uzmanlarla görüşmemiz neticesinde bu konuyla ilgili tedbirler alinmaz gerekli ilaçlamalar yapılmazsa yakında salgın hastalıkların baş göstereceği ve hızla yayılacağını düşünmekteyiz. İlgili merciiler ne zaman ilaçlamaya başlarlar bilemiyoruz, bu konuyla alakalı birkaç defa çağrımız oldu henüz bir açıklama olmadı." diye konuştu.

MHP olarak tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz

Kayaalp sözlerine şöyle devam etti;
"Bizim bu konuda bir çalışmamız oldu, biz de kendi imkanlarımızla merkez ilçe teşkilâtlarımızla nasip olursa önümüzdeki günlerde ilgili mecralar çalışma başlatmazsa uzman arkadaşlarımızla ziraatçi arkadaşlarımızla onların  yöneteceği bir uzman ekiple ilaçlamaya kendi imkanlarımızla  başlatacağız. Vatandaşlarımızın bu durumdan zarar görmemeleri için Diyarbakır Milliyetçi Hareket Partisi olarak tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz."

13 gün İstanbul'da olacağız

İstanbul seçimleri ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Kayaalp, " Diyarbakırlıların İstanbul'da yoğunlukla yaşadığı, çalışma alanlarının bulunduğu semt ve mahalleleri tespit ettik. 10 Haziran'da Diyarbakır teşkilatımızla, merkez ilçe başkanlarımızla İstanbul'a giderek 13 gün yani seçim gününe kadar çalışmalara dahil olacağız. Temennimiz yapılan çalışmaların karşılık bulması olacaktır." diye konuştu.

Haberi Düzenleyen: Kübra Yaşar

Video Montaj: Fatih Mehmet Kayalı
OGÜNhaber