Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 'Bizim aracımız çözümdür, siyasi çözümlerdir, barışçıl yöntemlerdir. Başlangıçtan itibaren taleplerimizi iletmiş bulunuyoruz. Bu husus bir kez de sayın Cumhurbaşkanımız tarafından dile getirilecek. Bölgenin huzuru için akan kanın durması için bu çalışmaları yapıyoruz' dedi.

Hulusi Akar'dan önemli açıklamalar

ANKARA/İHA- Akar, AK Parti Grup Toplantısı öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin arasında gerçekleşecek olan görüşmeye ilişkin konuşan Akar, “Bu konuda başlangıçtan itibaren vardığımız mutabakatlar var. Onların uyulmasında bazı sorunlarla karşılaşıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından görüşlerimiz, önerilerimiz, taleplerimizi muhatabı Putin’e iletecek. Bizim aracımız çözümdür, siyasi çözümlerdir, barışçıl yöntemlerdir. Başlangıçtan itibaren taleplerimizi iletmiş bulunuyoruz. Bu husus bir kez de sayın Cumhurbaşkanımız tarafından dile getirilecek. Bölgenin huzuru için akan kanın durması için bu çalışmaları yapıyoruz. Harekat planlana şekilde devam ediyor. Mehmetçik orada kendisine verilen görevi büyük bir özveri ile yerine getirmeye devam ediyor” dedi.

Akar, Bahçeli'nin İdlib saldırısında Rusya’nın işin içerisinde olduğu ve Rusya’dan tazminat ve özür talebinde bulunulması gerektiğini söylediğini hatırlatan gazeteciye, “Konuyla ilgili teknik çalışmalar devam ediyor. Konunun ne olduğunu anlamak bakımında çalışmalar devam ediyor. Çalışma sonucunu verdikten sonra gereğini yapacaktır” ifadelerini kullandı.
Amerikan mühimmat desteğine ilişkin soruya Akar, “Devam eden bir süreçti. Onların verilmesinde gecikme vardı” dedi.

Hisar milli ve yerli sistemin Bahar Kalkanı Operasyonu’nda kullanılacağına ilişkin Savunma Sanayi Başkanı’nın açıklamasına yönelik soruya Akar, “Genelleme yapmak gerekirse milli ve yerli silah sistemlerimizin bir an önce Silahlı kuvvetlerimizin kullanımına sunulması için bütün arkadaşlarımız büyük bir samimiyetle, azimle,. Karalılıkla sonuçlandırmaya çalışıyorlar” diye konuştu.
OGÜNhaber