CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ezanın belli saatlerde okunmasını yasaklayan tasarı nedeniyle İsrail’e tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu'ndan İsrail'e 'ezan' tepkisi

ANKARA/İHA - Ankara’da iş adamları ile kahvaltıda bir araya gelen Kemal Kılıçdaroğlu, İsrail’e ezanla ilgili tasarı nedeniyle tepki gösterdi. Ezanın önemini anlatan Kılıçdaroğlu, “Sevgili Peygamberimiz, bazı kaynaklara göre Hicret’in birinci, kimi kaynaklara göre de Hicretin ikinci gününde Bilal Habeşi’yi çağırır, ezanı nasıl okuyacağını öğretir ve ezanı okutur. Ezan İslam dünyası için çok önemlidir. Bütün dünyada günün 24 saatinde ezan okunur. Burada akşamken, başka ülkede sabahtır. Mehmet Akif, bugünün diline çevirdim, ‘Güneşin doğuş vaktindeki farklılıklar nedeniyle dünya üzerinde ezansız zaman yoktur’ der. İslam dünyası açısından bu kadar önemli” dedi.

Bütün inançlara saygılı olunması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “İsrail Parlamentosu bir karar aldı, belli saatlerde ezanın okunmasını yasakladı. Biz bekliyoruz buna da ciddi bir tepki gösterilmesi lazım. Ezan yasaklanamaz. Bu tasarı kabul edildi fakat yasalaşması için tekrar oya sunulacak. Buradan İsrail’in bütün siyasetçilerine sesleniyorum, biz Türkiye olarak bütün inançlara saygılıyız. Bizim ülkemizde kilise de var, havra da var, cami de var, cemevi de var. Biz kendi ülkemizde bütün inançlara saygı gösteriyoruz, bütün inanç sahibi vatandaşlar özgürce ibadetlerini yerine getiriyorlar. Eğer İsrail’de ezanı belli saatlerde okumayı yasaklarsanız sizin inançlara saygı gösterdiğiniz konusunda ciddi endişeler Türk toplumunda oluşur. Bu tür bir endişeye yol açmamak lazım” diye konuştu.
OGÜNhaber