MHP Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp, 'İkinci tura kalmaksızın, birinci turda çok ciddi bir farkla Cumhur İttifakı, hem parlamento hem de Cumhurbaşkanlığı seçimlerini başarıyla bitirecektir.' dedi.

MHP Diyarbakır İl Başkanı Kayaalp, 'Biz bu işi ilk turda bitireceğiz'

OGÜNHaber Özel / Diyarbakır / Mehmet Yasin ASLAN - MHP Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp, erken seçim ve parti hazırlıklarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

İlk turda başarıyla geçeceklerini söyleyen İl Başkanı, ''24 Haziran'da kanaatimiz çok net ki; ikinci tura kalmaksızın, birinci turda çok ciddi bir farkla Cumhur İttifakı, hem parlamento hem de Cumhurbaşkanlığı seçimlerini başarıyla bitirecektir. Tabii iki farklı ittifak var, halkımızın teveccühü, hangi ittifaktan yana olduğu zaten kamuoyu  araştırmalarından da anlaşılıyor. Bir tarafta zaten milletini devletini geleceğini düşünen bir ittifak var diğer tarafta da tabiri yerindeyse halk ağzıyla, şer ittifakı gibi bir ittifak var. Allahın izniyle 24 Haziran'da biz bu işi ilk turda bitireceğiz. İkinci tura gerek kalmaksızın, özellikle doğu illerinde beklenmedik bir farkla, ittifakın nasıl başarılı olduğunu hep birlikte izleyip göreceğiz. Daha önce Diyarbakır'da MHP hiç milletvekili çıkarmadı.Zaman zaman çok küçük farklarla milletvekillerini kaçırdığımız oldu. Ancak son zamanlarda yaptığımız araştırmalarda bizim beklentimiz, birden fazla milletvekiline döndü. Kamuoyunda yaptığımız araştırmalarda da bu çok net anlaşılıyor. 24 Haziran'da hepimiz izleyip göreceğiz. Bizim çalışmalarımız ciddi boyutlarda. İnsanüstü bir çaba sarfediliyor şuan MHP il teşkilatında. Halkımız her şeyi belirleyecektir, tercih milletindir. '' dedi. 

Ayrıca Kudüs'te yaşanan olaylarla ilgili üzüntüsünü dile getiren Kayaalp, ''Öncelikle oradaki şehirlerimize Allah'tan gani gani rahmet diliyorum. Yanısıra yaralı ve mağdur olmuş bütün müslüman kardeşlerimize Allah yardımcıları olsun. Biz gönlümüzle, kalbimizle oradayız. Teşkilatımızın bunla ilgili tavırları nettir. Biz her zaman Filistini destekliyoruz. Bizim için Kudüs çok önemli, islam tarihi demek Kudüs bizim için. Zaten Devlet bey'in tavırları her zaman müslümanlar söz konusu olunca nettir. Kalbimiz Kudüs'ledir.'' diye konuştu.

Haberi Düzenleyen: Tuğba Serbest

Video Montaj: Fatih Mehmet Kayalı
OGÜNhaber