Merve Taşkın'ın açıklamalarıyla ile en çok aratılanlar arasına giren aseksüellik nedir?

Aseksüellik nedir?

Merve Taşkın'ın ismi Beşiktaş'ın yeni kalecisi Loris Karius ile birlikte anılmıştı. Taşkın, Karius'un kendisine Instagram'dan yazdığını iddia etmişti. Genç kadın açıklamada bulunarak aseksüel ve hala bakire olduğunu belirtti. Bu açıklamanın sardından "Aseksüellik nedir?" sorusu aratılmaya başlandı.

Aseksüellik herhangi birine yönelik cinsel çekim eksikliği veya cinsel etkinlikteki ilgi düşüklüğü veya yokluğudur.



Bazı aseksüel kişiler romantik partnerlerini memnun etme arzusu ya da çocuk sahibi olma arzusu gibi çeşitli nedenler dolayısıyla, cinsel çekim veya seks arzusu eksikliğine rağmen cinsel etkinlikte bulunabilirler.


Cinsel yönelimler kaça ayrılır?

Heteroseksüellik, karşı cinsle kurulan, yani erkeğin kadınla, kadının erkekle olan cinsel ilişkisi, cinsel nitelikteki duygusal ve bedensel bağlılıktır.




Homoseksüellik yani eşcinsellik, aynı cinsin bireyleri arasında kurulan, yani erkeğin erkekle, kadının kadınla olan cinsel ilişkisi, cinsel nitelikteki duygusal ve bedensel bağlılıktır.



Çift yönelimli cinsellik, bir diğer adıyla biseksüellik ise her iki cinsele de kurulan, yani hem erkekle hem kadınla olan duygusal ve bedensel bağlılıktır.
OGÜNhaber