'İç Mekan Tasarımı' ve 'Mobilya ve Dekorasyon' Programı öğrencileri tarafından, uygulamalı dersler kapsamında “Atıklar Hünerli Ellerle Dönüşüyor” projesi ile sergi düzenlendi.

Atık malzemeler yeniden hayat buldu

Projelerde atıl durumdaki hammaddeleri kullanarak geri dönüşüme kazandırma amaçlanmış olup, atık hammaddelerin kullanılması ile orman kaynaklarımıza ve ekonomiye katkı sağlanması ayrıca çevre kirliliğine karşı tedbir alınan sergide öğrenciler ürettikleri yeni ürünler ile sundukları katkıları Diyarbakır Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Atölyesinde sergiledi. Sergi Açılışına Rektör Prof. Dr. Talip GÜL, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eyyüp TANRIVERDİ, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet KILIÇ, Tarım Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Recep KARAKAŞ, bölüm başkanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Rektör Prof. Dr. Talip GÜL tarafından açılışı gerçekleştirilen sergide Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet KILIÇ sergi hakkında açıklama yaptı ve Sıfır Atık Projesi kapsamında atık durumdaki eşyaların yepyeni moda tasarımlara dönüştüğünü, sergideki ürünlerin öğrencilerimizin hem üretkenliğini hem de tasarım becerilerini ortaya koyduğunu söyledi.

Rektör Prof. Dr. Talip GÜL sergi alanını gezerek, ürünleri inceledi. Rektör GÜL, öğrencilerinin çok güzel projeler ürettiğini ve Doğadaki her atığın sanata dönüşebileceğinin en güzel örneklerinin yer aldığı sergiyi beğendiğini ifade etti. Dicle Üniversitesi olarak öğrencilerimizin üretken bir ruh ile topluma katkı sağlama kabiliyet ve donanımı kazanmalarını çok önemsediklerine dikkat çeken Rektör GÜL, üretim, katkı ve proje bazlı çalışmalar noktasında her zaman öğrencileri ve öğretim üyelerini destekleyerek onların yanında yer alacaklarını ifade etti.

 
OGÜNhaber