Dicle Üniversitesi, Diyarbakır Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi, Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliği ve birçok STK temsilcisi katılımı ile Özel Gereksinimli öğrencilere yönelik materyal sergisi açıldı.

Engelsiz Diclede engelsiz sergi

Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Programı sınıf öğrencilerinin Eğitimde Araç-Gereç Geliştirme, Çocuk Ve Drama dersi kapsamında hazırladıkları ürünlerin yer aldığı sergi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahsin KILIÇOĞLU, Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Reyhan GÜL GÜVEN,  Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Giray TOPAL, Halk Eğitim Merkezleri Müdürleri, STK Temsilcileri, akademik ve idari personel, öğrenciler ve davetlilerin katılımıyla gerçekleşti.

Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Sanat Galerisinde gerçekleşen serginin açılışı Diyarbakır Umut Evleri öğrencilerinin halk oyunları gösterisi ile başladı.

Halayların çekildiği coşku içinde geçen açılış töreninde öğrencilere bebek hediye edildi.

İzleyiciler tarafından yoğun ilgi gören sergide,  öğrencilerin özgün fikirleriyle hazırladıkları kuklalar, maskeler, kostümler, eğitici oyuncaklar, eğitim materyalleri, duyu materyalleri, mobiller, hareketli hikâye panoları yer aldı.

Sergi sonunda öğrencilerin el emeği ürünler, özel gereksinimli öğrencilerin eğitim gördüğü okullara verilecek.
OGÜNhaber